Op vakantie naar Vietnam met kinderen

Vietnam, een land met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen en een levendige cultuur, is een uitstekende bestemming voor een familievakantie. Van de bruisende steden tot de rustgevende natuur, Vietnam met kinderen heeft een heleboel te bieden waardoor jij met je gezin een heel bijzondere reis kunnen maken.

In dit artikel nemen we je mee in de praktische aspecten van een reis naar Vietnam met kinderen, delen we de beste reistijd, en beschrijven we enkele van de mooiste plekken in Vietnam en meest kindvriendelijke bezienswaardigheden.

> Lees ook over een inspirerende rondreis door Vietnam met kinderen  

Goed om te weten voor je vakantie naar Vietnam met kinderen 

Visum voor Vietnam

Voordat je vertrekt, is het natuurlijk belangrijk om enkele basiszaken te regelen. Je hebt een visum nodig om Vietnam te bezoeken. Deze kun je alleen op de website aanvragen via de officiële website van de Vietnamese immigratiedienst. Zorg ervoor dat je dit ruim van tevoren regelt, zodat je zorgeloos op vakantie naar Vietnam met kinderen kunt gaan.

Tijdverschil Vietnam

Het tijdsverschil met Nederland is in de winter zes uur en in de zomer vijf uur later. Hou hier zeker met kleintjes rekening mee, dat kan even een paar dagen kosten om te wennen. Het aanpassen aan de lokale tijd is een belangrijk aspect van je vakantie in Vietnam.


Klimaat in Vietnam

Wat betreft het weer, Vietnam heeft een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid. Neem kleding mee die makkelijk en los zit en natuurlijk de zwembroeken! Zeker als je van plan bent de Mooiste stranden in Vietnam en de Eilanden te bezoeken.


Vaccinaties voor Vietnam

Vaccinaties zijn aanbevolen, laat je dus goed inlichten bij de GGD. Vaak is het verstandig om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen, vooral als je plannen hebt om de jungle van Vietnam te bezoeken. Bij de GGD kunnen ze je hier alles over vertellen, vaccineren en zo nodig recepten uitschrijven.


Beste reistijd voor Vietnam

Vietnam kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste reistijd is over het algemeen van december tot april. Tijdens deze maanden is het droogseizoen in volle gang, wat ideaal is voor buitenactiviteiten en strandbezoeken. Het regenseizoen, van mei tot november, brengt korte, maar hevige buien, vooral in het zuiden.


Waarom Vietnam met kinderen een ideale bestemming is

Vietnam is een kindvriendelijke bestemming met veel activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Het land biedt een veilige en gastvrije omgeving, waarbij de lokale bevolking vaak een extra stap zet om gezinnen te helpen. Bovendien zijn vietnamezen ontzettend vriendelijke mensen die dol zijn op kinderen. Zeker de kleintjes kunnen rekenen op veel ohh's en ahh's. 


Bezienswaardigheden in Vietnam 

Vietnam heeft een rijke cultuur en een prachtige natuur. Voor gezinnen die de stedelijke cultuur willen ervaren, zijn steden zoals Hanoi en Ho Chi Minhstad must-visits. De charmante stad Hoi An, bekend om zijn kleurrijke lantaarns en historische architectuur, is ook zeer de moeite waard. 

Afgebeeld zie je de stad Hoi An.
Vietnam-met-kinderen-1-Hoi-An

De Natuur van Vietnam 

De natuur in Vietnam is echt heel mooi, van de uitgestrekte rijstvelden tot de dichte jungles, je vind natuur in alle vormen. Nationale parken zoals Cuc Phuong en Cat Tien zijn geweldige plekken voor gezinnen om te wandelen en de unieke flora en fauna te ontdekken. Dan is er de jungle waar je ook wilde dieren kunt spotten zoals apen en slangen, je kunt hier wandelen met begeleide tochten die zowel veilig als informatief zijn.

Eilanden van Vietnam 

Voor strandliefhebbers is het eiland Phu Quoc een paradijs. Met zijn kristalheldere wateren en witte zandstranden is het een ideale bestemming voor gezinnen die willen ontspannen of snorkelen. Op dit eiland vind je ook de traditionele vissersdorpen en peperplantages.

Afgebeeld zie je het mooie eiland Phu Quoc.
Vietnam-met-kinderen-2-Phu-Quoc


Mai Chau Bezoeken met kinderen

Mai Chau is een serene vallei die bekend staat om zijn adembenemende landschappen en culturele rijkdom. Het is een perfecte plek voor gezinnen die het landelijke Vietnam willen ervaren, met mogelijkheden voor fietstochten en homestays bij lokale families.

Afgebeeld zie je het mooie Mai Chau.
Vietnam-met-kinderen-3-Mai-Chau

Halong Bay Bezoeken 

Geen reis naar Vietnam is compleet zonder een bezoek aan Halong Bay. Deze UNESCO Werelderfgoedlocatie, beroemd om zijn kalkstenen karstformaties en smaragdgroene wateren, biedt spectaculaire cruises die ideaal zijn voor gezinnen. Ontdek verborgen grotten, geniet van kajaktochten en zwem in de kalme baaien.

Afgebeeld zie je Halong Bay.
Vietnam-met-kinderen-4-Halong-bay


Dat was ons advies over een vakantie naar Vietnam met kinderen

Denk je erover na een rondreis te maken samen met je kinderen naar Vietnam? Dan zeggen wij wat ons betreft zeker doen. Het land heeft veel mooie parels en is enorm veelzijdig en kindvriendelijk. Je hebt mooie stranden, prachtige natuur, cultuur, lekker eten, goede temperaturen en vriendelijke bevolking. Kortom, Vietnam is echt geweldig!

Sluit je aan bij ons gratis reisforum in de WeDiscover app om jouw ervaringen te delen en tips te krijgen van andere reizende ouders. Jouw verhalen en inzichten zijn goud waard in onze community van avontuurlijke gezinnen. Download de app, word lid van de gemeenschap, en laat Vietnam ook jouw hart veroveren. We kijken uit naar je verhalen!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand