Een vakantie naar Madeira met het hele gezin

Madeira is een prachtig Portugees eiland gelegen in de Atlantische Oceaan. Het eiland wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd vanwege zijn woeste kustlijnen, de vele unieke bloemen en planten en het aangename klimaat het hele jaar door. Dit maakt een vakantie naar Madeira ideaal voor gezinnen. 

Madeira is een mooi en divers eiland. De bevolking is heel vriendelijk er en zijn veel leuke en kindvriendelijke activiteiten om te doen. Het eiland is ook perfect voor gezinnen met kinderen. Met zijn natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten en kindvriendelijke faciliteiten, is Madeira een ideale bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Wij hebben paar redenen op een rijtje met tips voor een vakantie op Maideire met het gezin!

> Bekijk kindvriendelijke hotels op Madeira via Booking of kijk voor een complete vakantie via TUI. 

De beste reistijd voor een vakantie naar Madeira

Als je op zoek bent naar de perfecte tijd om Madeira te bezoeken, dan zijn de maanden van april tot oktober de beste keuze. Deze periode biedt de meest aangename temperaturen en de minste regendagen. De temperaturen kunnen oplopen van 21 tot 26 graden, waardoor je kunt genieten van aangenaam weer. Bovendien is de natuur in deze periode op zijn mooist (vooral in het voorjaar), waardoor je volop kunt genieten van de prachtige landschappen en de weelderige flora en fauna. Kies dus voor de periode van april tot oktober om optimaal te genieten van je vakantie op Madeira.


Kindvriendelijke-vakantiebestemming-madeira-met-kinderen

Waarom Madeira met kinderen?

Madeira is een klein eiland en daardoor ideaal om te reizen met kinderen. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn kort, waardoor je minder tijd kwijt bent aan reizen. Dit betekent dat je gemakkelijk een ochtend of middag op pad kunt gaan en daarna terug kunt keren naar je hotel om te ontspannen. Je kinderen kunnen zo genoeg rusten of zich vermaken bij het zwembad. Bovendien is Madeira een veilig eiland en zijn er veel accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij, vooral tegenover kinderen. Er zijn ook verschillende stranden waar kinderen kunnen spelen en zwemmen. Dit alles maakt Madeira een uitstekende bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke, avontuurlijke en ontspannen vakantie. 

Wat te doen op Madeira met kinderen:

Wandelen met kinderen in de prachtige natuur van Madeira

Madeira staat bekend om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Het eiland is gevuld met weelderige bossen, bergen, indrukkende watervallen en de mooiste uitzichten. Geniet samen met de kinderen van de meest prachtige uitzichten op de bergen, watervallen en bloeiende tuinen! Maak samen mooie wandelingen en ontdek de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de levadas, de bekende irrigatiekanalen van Madeira, of een dagtocht maken naar de Pico do Arieiro, een berg op bijna 2000 meter hoogte met een prachtig uitzicht. Er zijn in Madeira tal van kindvriendelijke wandelingen die je kunt maken, zoals de levada-wandelingen die langs het water lopen en makkelijk begaanbaar zijn voor kinderen.

Kindvriendelijke-vakantiebestemming-madeira-met-kinderen-Pico-do-Arieiro


Maak van wandelen met kinderen een leuke uitdaging in Madeira

Wandelen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar het is een geweldige manier om samen de prachtige natuur van Madeira te ontdekken. Jonge kinderen kunnen gemakkelijk worden meegenomen in een draagzak of rugdrager, terwijl oudere kinderen meer vermaakt moeten worden. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om het wandelen voor kinderen leuk en gezellig te maken. Zorg ervoor dat je de wandeling van tevoren goed voorbereidt, zodat je weet wat er gaat komen. Neem voldoende drinken, snacks en neem regelmatig een pauze.

Avontuurlijke activiteiten in Madeira met kinderen

Madeira biedt veel leuke activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken in een kabelbaan naar Monte en een rodeltocht maken terug naar beneden. Kinderen zullen genieten van het avontuur en de adrenaline van de rodelbaan! Er zijn nog meer avontuurlijke activiteiten, zoals canyoning, mountainbiken en walvis- en dolfijnen spotten! Of ga voor een rondleiding in de ondergrondse lavatunnels, ook super tof en avontuurlijk. Er is voor ieder wat wils en voldoende voor alle leeftijden. 

Kindvriendelijke accommodaties in Madeira

Madeira heeft veel kindvriendelijke accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Van resorts tot appartementen en vakantiehuizen, er is voor elk wat wils. Veel accommodaties hebben zwembaden, speeltuinen en kinderclubs, zodat de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Proef de lokale gerechten van Madeira

Eten is een belangrijk onderdeel van een vakantie en Madeira heeft veel gerechten die kinderen zullen waarderen. Probeer de traditionele bolo do caco, een platbrood dat op een stenen plaat wordt gebakken en geserveerd met knoflookboter, of de lokale specialiteit espada com banana, zwaardvis met gebakken banaan. Kinderen zullen ook genieten van de zoete lekkernijen zoals honingcakejes en de lokale drankjes.

Dit waren onze tips over de Kindvriendelijke vakantiebestemming Madeira

Kortom, Madeira is een fantastische vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Van de prachtige natuur tot de avontuurlijke activiteiten en kindvriendelijke accommodaties, er is voor ieder wat wils. Boek je volgende vakantie naar Madeira en creëer onvergetelijke herinneringen met het hele gezin. 

Kindvriendelijke-vakantiebestemming-madeira-met-kinderen
Bekijk ook onze andere mooie vakantiebestemmingen voor een kindvriendelijke vakantie!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand