Costa Rica met kinderen - rondreis

 

Onze gastblogger Kim deelt haar geweldige reiservaring door Costa Rica met kinderen. In deze blog neemt ze ons mee op een avontuurlijke route vol kindvriendelijke activiteiten. Van indrukwekkende watervallen, de mooiste stranden en hotsprings tot het spotten van exotische dieren en het verkennen van een park vol hangbruggen. Lees verder voor de beste tips, leukste accommodaties en hoogtepunten van hun drie weken durende reis door het prachtige Costa Rica met kinderen.

 

Geschreven door: Kim

 

 

Ik ben Kim, getrouwd met Jeroen. Samen hebben wij een dochter van 4 jaar. Wat ons het beste omschrijft: Food & travel = life

We proberen dan ook zo vaak mogelijk verre reizen te maken om andere culturen en smaken te ontdekken. Wij delen met jullie onze mooie rondreis door Costa Rica. 

 

Beste reistijd Costa Rica met kinderen.

Costa Rica heeft verschillende seizoenen, het droge en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van december tot april met vanaf april, mei en juni een overgangsperiode naar het regenseizoen. Juli en augustus is officieel het regenseizoen met de piek in oktober. November is weer de overgangsperiode naar het droge seizoen. Wij waren er zelf in januari en hebben nauwelijks regen gehad.

 

Onze 3-weekse reis door Costa Rica met kinderen

In januari 2024 vlogen wij samen met mijn ouders voor 3 weken naar Costa Rica. Met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar San José kwamen we na 11 uur vliegen aan in Costa Rica.

 

Het is officieel het piekseizoen qua toerisme, maar wij vonden dit meevallen. Bepaalde hotspots waren druk, maar sommige plaatsen die wij aandeden waren dit weer totaal niet. Ik denk dat het erg af hangt van welke plaatsen je bezoekt tijdens je reis. Wij kozen ervoor om de bekende met de minder bekende plekken te combineren, een beetje van de begaande paden af te wijken.

 

Na aankomst in Costa Rica sliepen we een nachtje in San José. Wij kwamen laat in de middag aan, na een lange vlucht met onze dochter vonden we het fijn om dicht bij de luchthaven te verblijven.

 

Dominical - Costa Rica met kinderen

Onze volgende bestemming was Dominical. Dominical ligt aan de Pacifische kust net voorbij het bekende nationale park Manuel Antonio. Wij kozen ervoor om in Dominical te verblijven, omdat je vanaf hier gemakkelijk bekende plaatsen kunt bezoeken, maar Dominical zelf is een rustig surfdorp.

 

We reden via de bekende krokodillenbrug waar we een korte stop maakten om naar beneden te gluren. Onder de brug liggen tientallen krokodillen in het water en op de kant. 

 

We verbleven bij Villa’s Rio Mar.

Villa’s Rio Mar is een klein resort net buiten het dorpje. Je kan vanaf het verblijf naar het centrum lopen om daar een van de leuke restaurantjes te bezoeken, maar het resort heeft zelf alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf. Het resort heeft een goed restaurant en bij het zwembad loopt bediening die je met liefde bedient. Het was heerlijk om de eerste paar dagen hier te acclimatiseren.

 

Op het resort zelf zijn 2 zwembaden, toen wij hier op ons ligstoelen lagen, vlogen de toekans over ons heen. Dit was echt te gek!

 

Met onze huurauto konden we alle kanten op en we reden in 30 minuten naar Uvita, waar wij een walvissentour hebben gedaan. We gingen via Aventura Uno met een speedboot op zoek naar walvissen. Dit was een ontzettend geweldige ervaring.

 

Goed om te weten: Hou er rekening mee dat de rit in de speedboot lang kan zijn voordat je de walvis vindt. Ondanks de geweldige ervaring vond onze dochter het ook een beetje saai.

 

Watervallen en een idyllisch plekje

De Poza Azul is ook een hele leuke activiteit met kinderen. Dit is een kleine waterval vlakbij Dominical. Na een korte afdaling kom je terecht op een idyllisch plekje. Je kan hier tussen de locals zwemmen bij de waterval, erg leuk met kinderen.

 

Als je van een beetje uitdaging houdt, is het leuk om de Nauyaca watervallen te bezoeken. Wij deden dit zelf vroeg in de ochtend. Het is maar 4 kilometer en toch vonden wij het door de warmte en hoogteverschillen een flinke klim. 

 

De watervallen zelf zijn adembenemend. We konden hier zwemmen en dat was heerlijk. Gelukkig konden we terugrijden met een van de jeeps die heen en weer rijden vanwege de jeeptour. 

 

 

Tarcoles - Costa Rica met kinderen

De volgende stop was in Tarcoles. Voor ons was het een tussenstop naar onze reis richting Monteverde. Wij verbleven hier 2 nachten, maar 1 nachtje was ook genoeg geweest.

 

Het ligt nabij het Carara nationaal park wat bekend staat om de rode Scarlet macaw (geelvleugel ara) Mocht je op zoek zijn naar een fijne tussenstop voor je reis op weg naar de Pacific, dan is Tarcoles zeker een aanrader!

 

We verbleven in Cerro lodge. De lodge ligt tegen het nationale park Carara aan met een panoramadek wat er over uit kijkt. Tijdens het ontbijt kwamen er geelvleugel ara’s op de voederplaatsen af. Je zag de vogels vanuit de jungle aankomen vliegen. Wat een prachtig gezicht.

 

 

Monteverde - Costa Rica met kinderen

Nevelwoud, bergen en koffie, zo hebben wij Monteverde ervaren. Wij verbleven hier 2 nachten, maar er is in de omgeving zoveel te doen dat je er makkelijk 3 of 4 nachten kunt verblijven. 

 

Ziplinen is een van de leukste activiteiten die je hier kunt doen, zeker als je kinderen wat ouder zijn. Er zijn aanbieders waar kinderen vanaf 5 jaar mee mogen. Wij deden deze activiteit met 100% Avontura die bekend staat om de langste zipline van heel Latijns-Amerika. Mijn man heeft hoogtevrees dus hij bleef thuis met onze dochter. 

 

Als je van spanning en avontuur houdt kan ik deze activiteit zeker aanraden! Het was een van de leukste dingen die ik heb gedaan in Costa Rica.

 

Caño Negro - Costa Rica met kinderen

Caño Negro is een klein plaatsje aan de grens met Nicaragua. Bomvol natuur, moerassen en nog niet bekend onder de toeristen. Het is dan ook een avontuurlijk ritje om er te komen, want ondanks dat het in kilometers niet ver is, reden we vanuit de bergen van Monteverde over voornamelijk onverharde slingerweggetjes. Maar dit is ook Costa Rica en wij vonden dit een prachtige bestemming. 

 

De apen slingerden boven onze accommodatie en de tuin was gevuld met kolibries, vlinders en prachtige vogels. Een fijn zwembad en ontzettend gastvrij personeel. Hier kwamen we heerlijk tot rust.

 

We maakten via de lodge een boottocht van 4 uur door het moerasgebied en spotten ontzettend veel dieren. We zien hier 2 soorten apen, oneindig veel vogels, alligators en meer. De boottocht is privé en er is genoeg tijd en ruimte voor het maken van foto’s. Een unieke ervaring. 

 

Wij verbleven hier bij Hotel de Campo, dit was basic maar ontzettend fijn. Prima zwembad, en ruime familiekamers.

 

La Fortuna - Costa Rica met kinderen

La Fortuna is een dorp aan de voet van de vulkaan Arenal met een verscheidenheid aan restaurantjes en winkeltjes. De omgeving leent zich uit voor wandelingen in de prachtige natuur. 

 

Wij maakten met een gids een speciale luiaard tour, deze leuke beesten hadden we nog niet gezien en in deze omgeving barst het van de luiaards. Met Lafortunaexplore gingen we privé een trail lopen en we zagen 2 verschillende luiaards, kikkers en een slang. Het was een makkelijke wandeling over een verhard pad, leuk met kinderen.  

 

Baldi hotsprings - leuk voor met kinderen in Costa Rica

Toen werd het tijd voor ontspanning en zochten wij Baldi hotsprings op, mooie aangelegde baden die verwarmd worden door de hitte van de vulkaan en met kinderen is het een leuke activiteit die je in onze ogen niet mag missen.

 

Mistico park - hangende bruggen 

Wij gingen ook naar de hangende bruggen van Mistico park. De wandeling is makkelijk en erg geschikt met kinderen, maar het zijn vooral de bruggen die het park zo leuk maken. Onze dochter vond het fantastisch om hier over te rennen en heen en weer te wiebelen.

 

 

Ons verblijf bij Roca Negra was ook heel goed. Een mooi zwembad, ruime familie kamer met een nog ruimere badkamer.

 

Raften in Sarapiqui - Costa Rica met kinderen

Sarapiqui, een plek buiten de begaande paden. Fijn om de afstand te overbruggen van La Fortuna naar de Caribische kust. Onze accommodatie lag midden in de natuur, brulapen slingerden door de bomen en wekten ons in de ochtend. Deze plek ligt aan de gelijknamige rivier en staat vooral bekend om raften. Voor oudere kinderen vanaf 8 jaar hartstikke tof om te doen. 

 

Wij deden zelf een raftingtocht met Aventuras, level 1. Avontuurlijk maar toch spannend, echt een unieke manier om door de jungle te varen. We spotten tijdens de tocht ook nog toekans, ara’s en apen.

 

 

Caribische kust Cahuita - de mooiste stranden van Costa Rica

We vervolgden onze reis naar de Caribische kust en we verbleven in het rustige dorp Cahuita. 

 

 

Cahuita nationale park is hier het hoogtepunt, wij bezochten dit park meerdere keren want de toegang is gratis en de mooiste stranden liggen hier. Het vrij eenvoudig om door dit park te wandelen. Terwijl we met onze voeten in de warme golven stonden slingerden de apen door de bomen. Dat was echt geweldig en onze dochter vond dit erg leuk.

 

 

Vanaf Cahuita kan je gemakkelijk Puerto Viejo bereiken en de stranden die daarbij horen. Hier hadden we een ontzettend leuke kajaktour door de mangroves. Onze dochter vond het fantastisch om mee te paddelen in de kajak. Ondertussen zagen we verschillende dieren en genoten we van de rust en de natuur om ons heen.

 

 

Dat was onze reis door Costa Rica met kinderen

Costa Rica is een fijn en veilig land om zelf doorheen te rijden en te ontdekken. De natuur blijft je verbazen en na drie weken hebben we nog steeds niet alles gezien en we sluiten dan ook niet uit om nog een keer terug te keren. 

 

En nu, op naar Japan! 

Onze volgende reis brengt ons naar Japan, waar we in mei heen zullen gaan. Onze bucketlist is oneindig, maar op safari in Zuid-Afrika staat voor ons hoog op het lijstje.

 

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand