Op vakantie naar Argentinië met kinderen


Een bestemming die op de bucketlist staat van velen: Argentinië met kinderen! Reizen door dit land, met zijn verbluffend mooie en gevarieerde natuur, en waar Patagonië een hoogtepunt is. In Buenos Aires voel en zie je de Argentijnse cultuur op elke straathoek. Of je nu geniet van het heerlijke eten op straat of in sfeervolle en authentieke restaurantjes, de warmte en vriendelijkheid van de bevolking zal je zeker raken. 

Wij zijn compleet verliefd geworden op Argentinië en hieronder sommen we de 9 belangrijkste redenen op waarom jij er echt naar Argentinië zou moeten gaan met de kinderen. Enthousiast geworden? Lees dan ook onze blog over de mooiste plekken van Argentinië.


1. De natuur in Argentinië

Argentinië kent een prachtig en gevarieerd landschap. Van de adembenemende Iguazu-watervallen en de uitgestrekte pampas tot de zoutvlaktes, los glaciares en de Andesbergen: de diversiteit is overweldigend. Met zoveel schoonheid kan het lastig zijn om te kiezen wat je moet bezoeken. Ons advies? Bezoek zeker een van de gletsjers; een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie in Argentinië, vooral voor de kinderen!

Argentinie-gletsjer


2. Op zoek naar wilde dieren tijdens je vakantie in Argentinië

In Argentinië vind je verschillende wilde dieren, waaronder pinguïns in Patagonië, zeeleeuwen op het Valdés Peninsula en exotische vogels bij de Iguazu-watervallen. Prachtig om te zien, deze dieren in hun natuurlijke habitat.

Argentinie-Iguazu-watervallen 


3. Avontuurlijke activiteiten met kinderen in Argentinië

Je kunt echt van alles doen in Argentinië; gave trektochten maken, raften op rivieren en meren, paardrijden en skiën in de Andes. En al deze activiteiten kun je ook heel goed samen met de kinderen doen. Leuk voor een actieve vakantie in Argentinië! 


4. Culturele ervaringen tijdens je vakantie in Argentinië

Argentinie heeft een rijke cultuur van tango-uitvoeringen in Buenos Aires tot traditionele folklorevoorstellingen.

5. Kindvriendelijkheid in Argentinië

Argentijnen zijn dol op kinderen. Dat merk je aan alles. Accommodaties in Argentinië zijn kindvriendelijk en er wordt vaak rekening mee gehouden. Families met kinderen zijn overal welkom en kinderen zijn echt belangrijk. Dit geeft je een fijn gevoel tijdens je vakantie in Argentinië! 

6. De Argentijnse keuken

De Argentijnse keuken is echt geweldig. Je kunt er op vele plekken heerlijk eten voor weinig geld. Er zijn ook tal van kindvriendelijke restaurants met speciale menu's voor kinderen.

7. Bezoek Buenos Aires tijdens je vakantie in Argentinië

De bruisende hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires, is werkelijk een stad om van te houden. Er is voor iedereen iets te doen, van het levendige straatleven tot activiteiten voor kinderen zoals dierentuinen, pretparken en interactieve musea zoals het Museo de los Niños. Een aanrader is een bezoek aan het Boca museum, behorend tot een van de meest beroemde voetbalclubs van de stad. Er wordt daar een film vertoond die je het gevoel geeft in een kolkend stadion te zitten, omringd door gepassioneerde Argentijnen. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Argentinie-buenos-aires


8. Kindvriendelijke accomodatie’s in Argentinië

Veel hotels in Argentinië zijn kindvriendelijk en hebben het comfort van gezinnen vooropstaan. Hierdoor kun je rekenen op faciliteiten zoals zwembaden waar de kleintjes veilig kunnen plonzen, speelplaatsen om hun energie kwijt te kunnen, en speciaal georganiseerde activiteiten.

9. Betaalbaarheid in Argentinië:

Vergelijk je Argentinië met veel Europese landen, dan is het echt een koopje. Stel je voor: lekker uit eten voor minder dan de helft van wat je in Nederland kwijt zou zijn! En dat geldt niet alleen voor eten, maar ook voor slapen, rondreizen en leuke dingen doen. Dus, je kunt meer doen en proeven voor je geld. Ideaal voor een vakantie in Argentinië met kinderen!

Daarom is Argentinië met kinderen een top vakantiebestemming

Argentinië is niet zomaar een bestemming; het is een avontuur, een beleving, en een schatkist vol onvergetelijke momenten die je met je gezin kunt delen. De diversiteit van het land, de warmte van de mensen, en de rijke cultuur en natuur maken het tot een unieke plek om te ontdekken.


Ervaringen lezen over een vakantie naar Argentinië met kinderen

Ben je op zoek naar meer inspiratie of wil je juist ervaringen lezen van andere ouders over een reis naar Argentinië? Bekijk dan ons reisforum, speciaal gericht op vakanties met kinderen! 

Lees nu ook onze blog over het bezoeken van de mooiste plekken in Argentinië.

Argentinie
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand