Zakynthos met kinderen: het mooiste Griekse eiland

Wanneer we denken aan een heerlijke vakantiebestemming in Griekenland, springt Zakynthos er meteen uit als een van de meest mooiste eilanden die je kunt bezoeken. Met zijn natuurlijke schoonheid, aangename klimaat en een overvloed aan activiteiten voor het hele gezin, is Zakynthos zonder twijfel een van de mooiste Griekse eilanden. In deze blog ontdek je waarom Zakynthos met kinderen de perfecte vakantiebestemming is.

> Bekijk kindvriendelijke vakanties naar Zakynthos via TUI. 

Waarom met kinderen naar Zakynthos? 

Zakynthos, gelegen in de Ionische Zee, is het op twee na grootste eiland van deze prachtige eilandengroep. Met een oppervlakte van ongeveer 405 vierkante kilometer, biedt Zakynthos een perfecte combinatie van groene landschappen en schitterende kustlijnen. Het mediterrane klimaat zorgt voor warme zomers en milde winters, waardoor Zakynthos met kinderen het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming is voor vakantiegangers van alle leeftijden.

Bezienswaardigheden in Zakynthos met Kinderen

Zakynthos staat bekend om zijn kindvriendelijke omgeving en biedt een verschillende activiteiten voor gezinnen. Hier zijn enkele van de leukste dingen om te doen met kinderen:

• Boottochten en de Blauwe Grotten: Verken de spectaculaire Blauwe Grotten en geniet van boottochten rond het eiland. Kinderen zullen genieten van de avontuurlijke geest en het fascinerende onderwaterleven.

• Schildpadden op Zakynthos: Zakynthos staat wereldwijd bekend om zijn beschermde schildpadden, de Caretta Caretta. Breng een bezoek aan Laganas Bay en kijk naar deze prachtige zeedieren in hun natuurlijke habitat.

• Avontuur in de Natuur: Verken het prachtige Zakynthos te voet of per fiets op de vele wandel- en fietspaden die geschikt zijn voor gezinnen. De Keri-lagune is een favoriete plek voor natuurliefhebbers.

• Waterpret in Waterparken: Bezoek de waterparken van Zakynthos, zoals Water Village Zakynthos of Tsilivi Waterpark, voor een dag vol glijbanen, zwembaden en gezinsvriendelijk entertainment.

• Historische Bezienswaardigheden: Ontdek de rijke geschiedenis van Zakynthos door een bezoek te brengen aan bezienswaardigheden zoals het Venetiaanse kasteel in Zakynthos-stad en de oude ruïnes in Olympia.

Snorkelen in Zakynthos met kinderen

Voor liefhebbers van onderwateravonturen is snorkelen met kinderen in Zakynthos een must. De wateren rond het eiland zijn rijk aan zeeleven en bieden kristalheldere zichtbaarheid. Geweldige plekken om te snorkelen met kinderen zijn onder andere:

• Keri-lagune: Een ideale locatie om te snorkelen met de kinderen, waar kleurrijke vissen en prachtige zeebodem wachten om ontdekt te worden.

• De Blauwe Grotten: Ook hier weer belangrijk om te noemen. Duik in de diepten van deze fascinerende grotten en wordt omringd door een betoverende onderwaterwereld.

• Marathonisi Island: Dit eiland, ook bekend als Schildpadeiland, is een geweldige snorkelbestemming met zijn rustige wateren en overvloedige zeeleven.

• Pelouzo Island: Een afgelegen eiland met ongerepte wateren en een overvloed aan kleurrijke koralen en vissen.

Schildpadden op Zakynthos hier spot je ze:

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van Zakynthos is de bescherming van de bedreigde Caretta Caretta schildpadden. Deze majestueuze zeeschildpadden keren jaarlijks terug naar de kust van Zakynthos om hun eieren te leggen. Bezoek tijdens je familievakantie Laganas Bay om deze indrukwekkende wezens in hun natuurlijke omgeving te zien. De lokale bevolking heeft zich ingespannen om de schildpadden en hun nesten te beschermen, en het is een geweldige ervaring voor kinderen om meer te leren over deze bedreigde diersoort.

Mooiste stranden van Zakynthos

Zakynthos heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld, met prachtig kristalhelder water. Ideaal om te verkennen met kinderen. Hier zijn enkele van de stranden die je niet mag missen:

• Gerakas Beach: Een afgelegen strand waar zeeschildpadden hun eieren leggen, overdag mag je van deze stranden als toerist gebruikmaken. Na zonsondergang is dit echter verboden omdat dan de schildpadden komen. Je mag geen parasol meenemen of graven in het zand, omdat er dan de kans bestaat dat je een nest beschadigd. Dus ben je met jonge kinderen, dan zouden we dit strand niet direct aanbevelen voor een dagje waterpret. Het is wel erg bijzonder om dit strand mee te maken.

Banana Beach: Perfect voor watersporten en beachbars, met ondiep water en activiteiten voor kinderen.

Xigia Beach: Beroemd om zijn zwavelbronnen en helende modder - een unieke plek om te ontspannen en te genieten van de voordelen van de natuurlijke bronnen.

Zakynthos met kinderen voor een heerlijke familievakantie

Zakynthos is zonder twijfel het mooiste Griekse eiland voor een kindvriendelijke vakantie in Griekenland met kinderen. Met zijn adembenemende schoonheid, rijke natuur, prachtige stranden, leuke waterparken en een overvloed aan activiteiten voor kinderen en volwassenen, zal een bezoek aan dit eiland een ervaring zijn die je nooit zult vergeten. Plan je reis naar Zakynthos met kinderen en laat je betoveren door de charme van dit prachtige Griekse eiland. Het zal een vakantie zijn vol onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin.

Bekijk voor inspiratie ons reisforum voor vakanties met kinderen

Wil je meer weten over Zakynthos met kinderen? Sluit je aan bij onze WeDiscover community waar ouders hun reistips delen. Ons gratis reisforum is dé plek voor advies over de leukste activiteiten en familieaccommodaties op Zakynthos. Word lid van de forumgroepen die bij jou passen en start de planning van je familievakantie. Deel je ervaringen, krijg inzichten en maak onvergetelijke herinneringen!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand