Mooiste plekken en verborgen parels van Vietnam

Ga je op vakantie naar Vietnam met kinderen, dan heb je eigenlijk echt alles. Je hebt natuur, je hebt cultuur, je hebt stranden. In deze blog nemen we je mee langs onze top 8 mooiste plekken van Vietnam, elk een uniek pareltje op zich!  


Halong Bay: Een Natuurwonder voor Gezinnen

We beginnen deze lijst met Halong Bay. Zeker een van de mooiste plekken van Vietnam op het gebied van natuur. Het is een prachtige baai in het Noordoosten. Je vindt er duizenden rotsen en baaitjes, en de stranden en prachtige grotten vormen samen een van de mooiste gebieden van Vietnam. Halong Bay wordt door zijn unieke landschap en rustige wateren erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Voor avontuurlijke reizigers biedt Halong Bay de mogelijkheid om te kajakken langs minder bezochte delen van de baai. Daarnaast kan je ook genieten van een cruise tussen de eilanden door, wat een ontspannen manier is om het uitgestrekte gebied te verkennen en om met het gezin te genieten van de zonsondergang over de baai.  

 


Tam Coc: Een Idyllische Ervaring in Ninh Binh

Tam Coc is ook een echte aanrader op tijdens je rondreis in Vietnam met kinderen. Met kalkstenen bergen, uitgestrekte rijstvelden en kleine riviertjes die ertussendoor lopen, kan Tam Coc het best worden ervaren met een roeiboot tocht. Deze tocht is absoluut een unieke ervaring en laat je de mooiste plekken van Vietnam zien.

De bootjes worden geroeid door vrouwen en mannen die vaak hun benen en voeten gebruiken om te roeien. Deze techniek hebben ze zichzelf uitgeven aangeleerd omdat ze lange dagen maken met roeien en zo hun armen kunnen rusten. Een boottocht brengt je langs rijstvelden en tussen enorme kalk Steenbergen. Met 3 kleine grotten waar je doorheen vaart. Voor deze tocht kan je kaartjes kopen bij de haven van lam bij de hoofdingang. Hou er rekening mee dat je moet splitsen, want daar mogen maximaal twee personen per boot in.   

 


Sapa: Wandelen door de Berglandschappen van Noord-Vietnam

Sapa ligt in het uiterste noorden van Vietnam een hele populaire plaats. Het is vooral een ontzettend mooi wandelgebied. De wandeltochten In de bergen bij Sapa voeren over bamboe bruggen en door prachtige natuur. Er zijn steile bergen, groene rijstterrassen en, dat wisselt elkaar af.

Voor de echte fanatiekelingen, kan je hier ook een trektocht maken. Je komt dan langs authentieke stammen met eigen tradities, gewoontes en kleding. Zo'n trekking is mogelijk met een persoonlijke gids. Deze tochten zijn mogelijk met wat grotere kinderen. Het is voor de kinderen ontzettend leuk om de locals En kinderen in kledingdracht te zien. En wat nog leuker is, is dat deze locals en kinderen jullie net zo bijzonder vinden!  

 


Cuc Phuong National Park: Ontmoeting met de Natuur

Cuc Phuong is een absoluut hoogtepunt, wanneer je op reis gaat naar Vietnam met kinderen. Dit gebied ligt in Noord-Vietnam, en ook hier vind je weer veel mooie natuur. Wil je veel zien en ben je met oudere kinderen? Dan kun je overwegen om fietsen te huren. Een hele leuke en bijzondere ervaring, fietsen in Vietnam! Maar te voet kan natuurlijk ook.

In Cuc Phuong vind je het oudste nationale park van Vietnam. In dit park is een opvang voor bedreigde diersoorten. Voor apen en schildpadden. Bij de ingang van het park start het pad dat ongeveer 6 à 7 km lang is. De wandeling wordt de trekking naar de oude boom genoemd. Een erg mooie wandeling. Dit pad gaat door het regenwoud. Hier vind je bomen met een gemiddelde hoogte van maar liefst 50 tot 80 m. Hou er rekening mee dat je goede wandelschoenen aantrekt. Het kan glad zijn door regenval. Deze wandeling zouden we vooral aanraden als de kinderen wat ouder zijn. Als je wilde dieren wilt zien, dan raden we je aan een nachtwandeling te maken, begeleid met een gids. De flora en fauna hier is indrukwekkend. Er zijn ontzettend veel dieren in het park. Daaronder het gevlekte luipaard en de Zwarte Beer. Ben je met kleinere kinderen? Loop dan rond in het prachtige natuurgebied en geniet van de grote diversiteit aan dieren en mooie natuur.  


Dalat: De Koelere Parel van Centraal-Hoogland Vietnam

Op zoek naar verkoeling tijdens je rondreis door Vietnam? Maak dan een uitstapje naar Dalat, gelegen in de centrale hooglanden. Deze stad, vaak omschreven als de 'Alpen van Vietnam', biedt een aangenaam toevluchtsoord van de tropische hitte. Dankzij het milde klimaat staat Dalat bekend als "The City of Eternal Spring", waar het hele jaar door een heerlijk lenteweer heerst.

Bij een bezoek aan Dalat is het verstandig om wat warme kleding mee te nemen, vooral voor de koelere avonden en ochtenden. De stad is niet alleen een rustige haven vergeleken met de drukte van nabijgelegen toeristische bestemmingen zoals Mui Ne, Nha Trang, en Ho Chi Minh City, maar het is ook een plek waar je kunt genieten van de natuurlijke pracht. Dalat verrast met zijn prachtige uitzichten, uitgestrekte natuurparken, indrukwekkende watervallen, en diepe valleien.  

 


Mekong Delta: Een Levendige en Kleurrijke Ervaring

De Mekong Delta, een uitgestrekt gebied in het zuiden van Vietnam. Een bezoek aan deze regio biedt de kans om het plattelandsleven van Vietnam van dichtbij te ervaren. Fietsen is hier een bijzonder populaire manier om de omgeving te verkennen. Wij raden aan om een begeleide fietstocht te boeken, speciaal voor gezinnen met kinderen. Deze tochten zijn een leuke en veilige manier om de omgeving te verkennen. Terwijl je langs kabbelende rivieren en door uitgestrekte rijstvelden fietst, passeer je ook weelderige tropische begroeiing, suikerriet- en kokosnootplantages, en pittoreske kleine dorpjes waar je de hartelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking kunt ervaren. Het is echt supertof om te doen en ook eigenlijk een must do!    Het avontuur in de Mekong Delta is niet compleet zonder de combinatie van fiets- en boottochten. Na een dag op de fiets biedt een boottocht over de rivieren en kanalen een ander perspectief op het leven in de Delta. Je ziet hoe de lokale bevolking leeft en werkt op en langs het water, en je krijgt de kans om enkele van de drijvende markten te bezoeken die zo kenmerkend zijn voor dit gebied.  

 


Ha Giang Loop: Avontuurlijke Roadtrip in het Noorden

De Ha Giang loop in Vietnam is de mooiste roadtrip van Zuidoost-Azië. En ook eigenlijk een van de leukste dingen om te doen in Vietnam. We moeten je er wel bij vertellen dat dit wel iets is om te doen met oudere kinderen. Je kunt deze trip zelf rijden of met een auto met chauffeur doen. Je bent over het algemeen hier 4 dagen aan kwijt. Je komt in die 4 dagen op de mooiste plekken en pareltjes van Vietnam! De slingerende wegen door de bergen nemen je mee langs enorme rotsformaties, groene rijstterrassen en panoramische uitzichtpunten. Onderweg vind je authentieke dorpjes waar je kennis kunt maken met verschillende culturen uit de regio. De trip is een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten.  

 


Hoi An: Charmant Historisch Stadje aan de Kust

Een heerlijke stad, gelegen aan de Tubeon rivier. In Hoi An stad vind je een hele bijzondere sfeer, prachtige gebouwen en mooie bruggen. Houd er rekening mee dat het overdag en In het begin van de avond erg druk kan zijn. Maar laat je er zeker niet door weerhouden, want de indruk die de stad achterlaat is echt heel tof.   Je vindt er veel gebouwen met Chinese en Japanse invloeden. Voor het bezoek aan deze stad heb je een ticket nodig. Ticket is 10 dagen geldig. Je mag hiermee 5 attracties In de stad bezoeken. De Japanse brug is de topattractie. Hij is helemaal gemaakt van hout, en ongeveer 18 m lang.

In de avond is de stad prachtig om te zien. De verlichte lampionnen zorgen voor een hele sfeervolle en bijzondere sfeer.  

 


Dat was onze top 8 mooiste plekken en verborgen parels van Vietnam

We hopen dat deze gids over de mooiste plekken en verborgen parels van Vietnam jullie heeft geïnspireerd! We kunnen nog veel meer mooiste plekken van Vietnam aanraden die je zou moeten bezoeken op reis naar Vietnam met kinderen, maar we vonden dat we keuzes moesten maken. We kunnen jullie in ieder geval verklappen dat Vietnam ons hart gestolen heeft, wat een ontzettend mooi en kindvriendelijk land is dit.

Bij WeDiscover streven we ernaar om door middel van onze community, gezinnen samen te brengen in ons reisforum, vol met van reiservaringen en tips. Sluit je bij ons aan voor meer inspiratie en ontdek samen de wereld!  

Kijk voor een inspirerende rondreis door Vietnam:
> Rondreis door Vietnam met kinderen
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand