Wij delen de mooiste stranden van Mallorca voor het hele gezin


Mallorca, een idyllisch eiland in de Middellandse Zee, is de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen! Naast de mooie stranden zijn er ook enorm veel leuke kindvriendelijke hotels in Mallorca, dit maakt je verblijf helemaal af. Wij delen met jullie een aantal van de mooiste stranden van Mallorca voor je vakantie met kinderen! 

Mallorca is geen groot eiland, dit maakt het ideaal om de mooie natuur en de stranden te verkennen. Ontdek alle kleine en grote stranden. Plekken waar jouw gezin kan ontspannen, zandkastelen kan bouwen, in de kalme zee kan spetteren of genieten van de rust. Hoewel sommige stranden gemakkelijk bereikbaar zijn, vereisen anderen een beetje extra avontuur om te bereiken - wat zorgt voor een spannend dagje uit dat zowel ouders als kinderen zullen waarderen.

Elk strand op ons lijstje is absoluut de moeite waard om te ontdekken! We hebben de meest mooie en gezinsvriendelijke stranden van Mallorca voor je op een rij gezet voor je vakantie met kinderen. 


Noorden | de mooiste stranden van Mallorca

Alcúdia

Als je Mallorca bezoekt en verblijft in het noorden, dan is het strand van Alcúdia absoluut een plek die je niet wilt overslaan. Deze indrukwekkende kustlijn strekt zich uit over 10 kilometer en beschikt over ondiep en meestal rustig water, perfect om veilig in te spelen, zelfs voor de allerkleinsten.

De stranden zijn niet alleen uitgestrekt, maar ook van hoge kwaliteit, zoals blijkt uit de Blue Flag award die ze hebben ontvangen - een erkenning voor schoonheid en veiligheid. Met de uitgestrektheid en breedte van de stranden in de Baai van Alcúdia, is het de perfecte plek voor een ontspannen dagje zee, zeker voor families met kinderen.

Onze eigen ervaring was dat dit strand in Mallorca bijzonder kindvriendelijk is. Dankzij de breedte van het strand is er genoeg ruimte voor iedereen. Of je nu een rustig hoekje wilt vinden om te ontspannen, of liever dichtbij de bruisende terrasjes en leuke speeltoestellen op het strand wilt zijn, Alcúdia biedt het allemaal.

Afgebeeld zie je het strand van Alcúdia.
Alcudia

Playa de Muro

Ook is een bezoek aan Playa de Muro een must. Dit strand, dat zich uitstrekt over een indrukwekkende 6 kilometer, biedt bezoekers een glinsterende blauwe zee en een rustige sfeer, voornamelijk dankzij zijn ligging net buiten het stadsleven.

Net als bij Alcúdia is het strand van Playa de Muro trotse ontvanger van de Blue Flag award. Deze erkenning wordt jaarlijks toegekend aan stranden die voldoen aan strikte criteria zoals voortreffelijke waterkwaliteit, netheid van de stranden, goed onderhouden faciliteiten en aandacht voor de natuurlijke omgeving.

Langs dit prachtige strand vind je een scala aan restaurants en bars voor een maaltijd of een verfrissend drankje.

Afgebeeld zie je het strand Playa de Muro.
Playa de muro


Oosten | de mooiste stranden van Mallorca


Cala Varques

Als je tijdens je verblijf op Mallorca op zoek bent naar een rustiger, minder toeristisch strand, is Cala Varques een goede keuze. Dit strand ligt aan de oostkust van het eiland en is minder bekend onder toeristen, wat bijdraagt aan de rustige en ontspannen sfeer.

Cala Varques is een kleine baai van ongeveer 90 meter lang, gelegen enigszins afgelegen en daardoor lastiger bereikbaar met de auto. Om het fijne zandstrand te bereiken, kun je kiezen om met de boot te komen of een korte wandeling te maken.

Ondanks het gebrek aan typische toeristische faciliteiten, maken de helderblauwe wateren en de rust van het gebied Cala Varques tot een aantrekkelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar een kalme en serene strandervaring. Het is een plek waar je kunt genieten van zwemmen in het kalme water, zonnebaden op het zand of gewoon genieten van de schoonheid van de natuurlijke omgeving.

Voor avontuurlijk ingestelde bezoekers heeft Cala Varques ook iets te bieden. De omgeving is populair voor klifduiken en het verkennen van de nabijgelegen zeegrotten. Let op, deze activiteiten vereisen wel enige ervaring en het is belangrijk om altijd de veiligheidsmaatregelen te volgen.

Dus of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, of liever een beetje avontuur hebt tijdens je strandbezoek, Cala Varques biedt beide mogelijkheden. Zorg er wel voor dat je alles wat je nodig hebt meeneemt, zoals eten, drinken en zonnebrandcrème, voor je bezoek aan dit rustige strand. Geniet van je tijd bij Cala Varques en ervaar de rust en schoonheid die dit unieke strand te bieden heeft!

Afgebeeld zie je het strand Cala Varques. 
Cala Varques


Zuidoosten | de mooiste stranden van Mallorca 


Cala d'Or

Een charmante badplaats aan de zuidoostkust van Mallorca, is thuisbasis van vijf prachtige baaien die elk hun eigen unieke charme hebben.
  1. Cala Gran: Dit is het grootste en meest populaire strand van Cala d'Or. Omgeven door kliffen en pijnbomen, biedt het strand van Cala Gran een prachtig landschap samen met helder water en goudkleurig zand. Hoewel het druk kan zijn in het hoogseizoen, biedt het strand goede faciliteiten en is het ideaal voor gezinnen.
  2. Cala d'Or: Dit is de naamgevende baai van de stad. Ondanks dat het kleiner is dan Cala Gran, is het minstens zo mooi, met kristalhelder water en omringd door rotsen en pijnbomen. De afgelegen locatie draagt bij aan de vredige sfeer van het strand.
  3. Cala Esmeralda: Dit pittoreske strand, met zijn prachtige smaragdgroene wateren (vandaar de naam), is een favoriet onder fotografen. Hoewel het kleiner is en minder faciliteiten heeft, is het rustiger en perfect voor wie op zoek is naar een meer ontspannen strandervaring.
  4. Cala Ferrera: Gelegen op loopafstand van het centrum van Cala d'Or, biedt Cala Ferrera een breder strand met veel faciliteiten en watersportactiviteiten. Het is ideaal voor gezinnen en voor degenen die graag actief willen zijn.
  5. Cala Serena: Dit is de kleinste en meest afgelegen van de vijf baaien. Cala Serena biedt een rustige en serene sfeer, ideaal voor wie op zoek is naar rust en stilte. Het is een ideale plek om te zonnebaden, zwemmen of gewoon te genieten van de prachtige omgeving.
Of je nu op zoek bent naar een bruisend strand vol activiteiten, of liever een rustige en vredige plek wilt om te ontspannen, Cala d'Or heeft het allemaal. Deze vijf baaien bieden een scala aan ervaringen om je bezoek aan Mallorca echt onvergetelijk te maken.

Afgebeeld zie je het strand Cala Esmeralda.
Cala d'Or
Cala d'Or
Cala d'Or

Dat waren onze aanbevelingen voor de mooiste stranden van Mallorca voor het hele gezin

Van de gezinsvriendelijke stranden van Alcúdia tot de serene schoonheid van Cala Varques, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. We hopen dat deze gids je helpt bij het plannen van je volgende strandavontuur en dat je net zo enthousiast bent om deze geweldige plekken te verkennen als wij dat waren om ze met je te delen.

Dus pak je zwemkleding, vergeet je zonnebrandcrème niet, en bereid je voor op het ontdekken van enkele van de meest adembenemende stranden van Mallorca. Ongeacht welk strand je kiest, we weten zeker dat je een onvergetelijke tijd zult hebben. Geniet van je reis en vergeet niet om ons je favoriete strandmomenten te laten weten!

Benieuwd naar leuke, kindvriendelijke hotels in Mallorca? Wij delen de leukste!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand