De onontdekte parel in Italië - De regio Calabrië in Italië

Calabrië een van de mooiste plekken in Italië, gelegen in het uiterste zuiden. Deze ongerepte streek in de voet van de laars wordt omringd door azuurblauw water en witte stranden, een van de redenen waardoor het de perfecte plek is voor een vakantie met kinderen.

Het binnenland van Calabrië is net zo indrukwekkend, met bergenlandschappen, prachtige nationale parken, vol eeuwenoude olijfboomgaarden, uitgestrekte jasmijnvelden en fascinerende stadjes om te verkennen! Huur een auto en ontdek de mooiste plekjes van Calabrië, Italië. Hieronder delen wij enkel prachtige plekjes. 

> Bekijk de mooiste hotels in Calabrië via booking.

De prachtige stranden in Calabrië, Italië

Aan de kant van de Ionische Zee vind je een uitgestrekt gebied met langere zandstranden die je doen denken aan paradijselijke stranden van Azië en de Caribbean. En het beste is: Calabrië is 'gewoon' Italië, maar dan met minder toeristen, en een stuk minder ver vliegen dan naar Azië en de Caribbean, wat het voor de kinderen ook erg fijn maakt. 

De azuurblauwe zee en het witte zand maken de stranden van Calabrië tot de mooiste van Europa. Of je nu op zoek bent naar populaire badplaatsen met kleurrijke lidi en restaurants, vrije stranden, ongerepte baaitjes of steile rotsen, Calabrië heeft het allemaal. De stranden van Tropea en Capo Vaticano zijn vooral populair en bieden een prachtig uitzicht op de Tyrrheense Zee en de Ionische Zee. De stranden zijn hier minder bekend en dus minder druk dan die in Toscane en Ligurië, waardoor je in alle rust kunt genieten van deze prachtige regio tijdens jouw vakantie in Italië met kinderen.

Tropea 

Het stadje dat we eerder al benoemde, heeft één van de mooiste stranden van Italië. Klein, maar héél fijn. Deze kleine badplaats is gebouwd op een klif en staat vol met historische pandjes. Vanuit het centrum heb je een prachtig zeezicht. Natuurlijk kun je ook zelf het strand betreden, want onderaan de steile kliffen ligt een prachtig wit zandstrand voor je klaar. Het 13e-eeuwse kasteel, dat op een rots aan het strand ligt, maakt het sprookjesachtige gevoel helemaal af. 

Het strand is kindvriendelijk en het helderblauwe water is perfect om in te zwemmen en te snorkelen. Maar ook het 13e-eeuwse kasteel zal zeker indruk maken op de kinderen. Als je op zoek bent naar een bijzondere vakantie in Italië met kinderen, dan is Tropea de perfecte plek om naar toe te gaan!

Naast de mooie stranden is de sfeer in Tropea geweldig, de combinatie tussen stad en strand is hier ideaal. Je kunt er naast het bezoeken van de mooie stranden ook heerlijk struinen langs allerlei winkeltje, de mooie historie van de stad bekijken of lekker op het terrasje zitten.
Mooiste-plekken-Italie-Calabrie-Tropea

Mooiste-plekken-Italie-Calabrie-Tropea

Capo Vaticano

Niet ver van Tropea ligt ook Capo Vaticano, een andere geliefde bestemming aan de Tyrreense Zee omgeven door mediterrane palmbomen.
Capo Vaticano staat bekend om zijn schilderachtige baaien en kristalheldere water. Ook dit is een prachtige plek om te snorkelen en te zwemmen. Dit strand is ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat het rustig en veilig is. Capo Vaticano is ook omringd door restaurants en cafés, waar je met het hele gezin kunt genieten van de heerlijke lokale keuken.
Mooiste-plekken-Italie-Calabrie-Capo-Vaticano


Wandelen in Calabrië, Italië


National park Aspromonte

Naast de prachtige stranden heeft Calabrië ook een schitterend binnenland dat je kunt ontdekken tijdens je vakantie. National Park Aspromonte is de bekendste plek en het grootste en meest veelzijdige natuurgebied in de regio. Je kunt hier genieten van woeste bergtoppen, kloven, grotten, watervallen en als je geluk hebt wilde dieren, zoals wolven en beren. Het is een ruig gebied met hoogtes tot wel 2000 meter, maar er zijn wandelroutes uitgezet voor alle niveaus, dus ook met kinderen kun je hier prachtige kindvriendelijke wandelingen maken en genieten van de natuur.

Zorg dus dat je wandelschoenen én fotocamera meeneemt naar het national park Aspromonte in Calabrië!
Mooiste-plekken-Italie-Calabrie-National-park-Aspromonte

National park Pollino

Ben je op zoek naar meer actie en avontuur? Bezoek dan ook zeker het National park Pollino, in het noorden van Calabrië. Dit park is een perfect gebied voor outdoor activiteiten zoals raften, mountainbiken, canyoning of abseilen. Naast de prachtige natuur heeft Pollino ook een rijke culturele geschiedenis. Het gebied is bezaaid met oude dorpjes en steden die dateren uit de middeleeuwen. Deze dorpen zijn vaak gebouwd op steile hellingen en bieden een spectaculair uitzicht op de bergen. 
Mooiste-plekken-Italie-Calabrie-National-park-Pollino


Wanneer Calabrië in Italië bezoeken?

Vanwege de ligging is het weer in Calabrië erg gunstig. De maanden mei tot en met oktober zijn erg zonzeker en met 25 tot 30 graden heerlijk warm.


Geen massatoerisme in Calabrië, Italië

Het is belangrijk om te weten dat het gebied, net als Puglia nog door de massatoerisme onontdekt is, dus dat je weinig andere toeristen zult tegenkomen. Alle lokale mensen zijn erg vriendelijk en snel bereid om je te helpen, maar het is misschien wel handig om te beseffen dat niet iedereen even goed Engels zal spreken. Dus houd er rekening mee dat je regelmatig google translate zult moeten gebruiken.

Ontdek ons reisforum, dé inspiratiebron voor ouders! Voor de mooiste vakantie met kinderen
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand