Buonconvento in Toscane

Toscane, een regio bekend om zijn mooie landschappen en rijke geschiedenis, herbergt vele verborgen plekjes. Een daarvan is het charmante dorpje Buonconvento. Houden jullie van museums bezoeken en geschiedenis? Dan is Buonconvento zeker een bezoek waard. 

Gelegen te midden van glooiende heuvels en weelderige wijngaarden, biedt Buonconvento een perfecte mix van avontuur en ontspanning. Bij het binnenrijden van Buonconvento word je begroet door de warmte en rustieke charme van een authentiek Toscaans dorp. De goed bewaarde middeleeuwse muren omringen een kleurrijk palet van historische gebouwen, pittoreske straatjes en gezellige pleintjes. 

Het is een plaats waar het verleden tot leven komt, en kunt genieten van een sprookjesachtige setting. Een perfecte tussenstop voor je vakantie in Toscane!

Buonconvento 

De bekende straat in Buonconvento: Via Soccini

In tegenstelling tot vele Italiaanse plaatsjes waar een plein het kloppend hart vormt, draait het in Buonconvento allemaal om een karakteristieke straat. De Via Soccini is de naam, en deze straat slingert zich vanaf een van de stadspoorten door het gehele historische centrum.

Buonconvento

Wanneer je deze straat bewandelt, kruisen de meeste bezienswaardigheden van het stadje je pad. Zo tref je hier onder andere een kerk en een aantal majestueuze paleizen aan die langs de Via Soccini staan. De straatnaam is overigens geen toeval: het is een eerbetoon aan de invloedrijke familie Soccini, die in de zestiende eeuw een prominente rol speelde in het leven van Buonconvento.


Voor de kunstliefhebbers: bezoek het Val d’Ariba museum in Buonconvento

Een van de hoogtepunten van Buonconvento is het Museum van Heilige Kunst van de Val d'Arbia. Hoewel een museumbezoek misschien niet het eerste is wat in je opkomt voor een dagje uit met de kinderen, kan het wel erg interessant en leuk zijn.


Genieten van de natuur in Buonconvento

De natuur rondom Buonconvento biedt een overvloed aan activiteiten voor gezinnen. Fietsen langs de serene paden, picknicken in de schaduw van oude olijfbomen, of gewoon lekker rondrennen in de open velden; er zijn tal van manieren om de prachtige omgeving te verkennen en te genieten van de frisse lucht.

Restaurants in Buonconvento

En natuurlijk, geen vakantie in Toscane is compleet zonder te smullen van de lokale lekkernijen. In Buonconvento vind je tal van gezinsvriendelijke restaurants en trattoria's die heerlijke Toscaanse gerechten serveren. Kinderen zullen smullen van de huisgemaakte pasta's, terwijl ouders kunnen genieten van een glas lokale wijn.


Buonconvento in Toscane, een dorpje die je niet over moet slaan!

Voordat je Buonconvento verlaat, zorg ervoor dat je wat tijd vrijmaakt om te genieten van een gelato met het gezin, terwijl je door de schilderachtige straatjes wandelt. Het is de perfecte afsluiter van een heerlijke dag in een van Toscane's mooiste dorpjes.

Buonconvento biedt een indrukwekkende ervaring voor je vakantie in Toscane. Het is een bestemming die een blijvende indruk zal achterlaten en je zal verleiden om steeds weer terug te keren naar deze mooie regio! 

> Bekijk leuke overnachtingen in Buonconvento via booking.

Buonconvento
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand