Griekenland met kinderen

Wanneer je denkt aan een familievakantie in Europa, staat Griekenland vaak bovenaan de lijst. En dat is niet zonder reden. Of je nu droomt van zonovergoten stranden, azuurblauwe wateren, historische ruïnes, of avontuurlijke activiteiten, een vakantie naar Griekenland met kinderen heeft het allemaal!

> Bekijk complete vakanties naar Griekenland via TUI. 

Waarom met kinderen naar Griekenland?

Griekenland is niet alleen prachtig, maar ook kindvriendelijk. De lokale bevolking verwelkomt kinderen met open armen. Het is een land waar de jongsten leren over mythologie terwijl ze door oude tempels dwalen en genieten van het buitenleven met activiteiten zoals zeilen en snorkelen.

Klimaat van Griekenland

Met zijn mediterrane klimaat biedt Griekenland warme zomers en milde winters, ideaal voor strandvakanties of het verkennen van oude steden. De beste reistijd is van mei tot oktober.

Mooie snorkel plekjes & stranden in Griekenland

De mooiste stranden in Griekenland variëren van de roze zanden van Elafonissi tot de turquoise wateren van Navagio op Zakynthos. Voor snorkelliefhebbers zijn de wateren rondom de Cycladen en de Ionische eilanden, rijk aan zeeleven.

Griekenland-met-kinderen-Mooie-snorkel-plekjes-Zakynthos

Natuur in Griekenland

Naast de kust biedt Griekenland adembenemende bergen, dichte bossen en diepe kloven. De Samariakloof op Kreta en de Vikoskloof in Epirus zijn must-sees.

Leuke activiteiten voor de kinderen in Griekenland

Een familievakantie in Griekenland zit vol met kindvriendelijke activiteiten die zowel vermakelijk als toegankelijk zijn. Zeilen rond de eilanden kan een prachtige manier zijn om de kustlijn te verkennen met oudere kinderen. Voor een rustigere dag is ook paardrijden op het Griekse platteland een geweldige optie, waarbij je langs olijfgaarden en door kleine dorpjes kunt trekken. 

Voor een dag vol actie bieden diverse waterparken in Griekenland met hun glijbanen en zwembaden volop plezier voor de hele familie. Deze activiteiten bieden een mooie balans tussen ontspanning en avontuur tijdens je verblijf in Griekenland met kinderen!

Eilanden Griekenland & eilandhoppen

Met meer dan 200 bewoonde eilanden biedt Griekenland volop keuze. Enkele highlights zijn:

Zakynthos: een must-visit tijdens een gezinsvakantie in Griekenland, met kindvriendelijke attracties zoals het beroemde Navagio-strand, toegankelijk via een spannende boottocht die kinderen fascinerend zullen vinden, en de mogelijkheid om zeeschildpadden te zien! Met de Caretta Caretta-zeeschildpadden, het beroemde Shipwreck Beach en talloze verborgen baaitjes is er veel te verkennen in Zakynthos. Voor een diepere duik in wat Zakynthos te bieden heeft, check onze volledige blog over Zakynthos met kinderen.

Griekenland-met-kinderen-eiland-Zakyntho

Santorini: vaak de parel van Griekenland genoemd. De kindvriendelijke tours en donkey rides maken de ervaring voor kinderen nog leuker en leerzamer. 

Griekenland-met-kinderen-eiland-Santorini

Mykonos: hoewel beroemd om zijn levendige nachtleven, heeft ook veel te bieden voor reizen met kinderen. De eindeloze zandstranden zijn ideaal voor zandkastelen en waterpret, terwijl de kindvriendelijke restaurants en accommodaties het eiland toegankelijk maken voor families.

Griekenland-met-kinderen-eiland-Mykonos

Rhodos: is een speeltuin voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Griekenland met kinderen ervaren betekent samen de rijke geschiedenis verkennen in de oude steden en kastelen, wat educatieve waarde toevoegt aan elke vakantie.

Griekenland-met-kinderen-eiland-Rhodos

Corfu: laat families kennismaken met de versmelting van Franse, Britse en Griekse culturen, wat zorgt voor een unieke ervaring voor kinderen. De gevarieerde architectuur en multiculturele sfeer bieden een interessante draai aan de Griekse eilandervaring.

Griekenland-met-kinderen-eiland-Korfu


Weetjes over griekenland

  • Griekenland heeft meer dan 2.000 eilanden, waarvan er 227 zijn bewoond!
  • Het oudste bekende theater ter wereld bevindt zich in Griekenland, in Epidaurus.


Griekenland met kinderen: een waar vakantieparadijs!

Tot slot, voor degenen die op zoek zijn naar nog meer inspiratie en advies over Griekenland met kinderen, kom naar ons Europa forum! Hier delen ouders hun ervaringen en kun je met al je vragen terecht. En met onze gratis WeDiscover app ontvang je meldingen zodra er nieuwe berichten of antwoorden zijn. Tot in het forum!

Lees nu ook onze blog met leuke tips voor Zakynthos met kinderen.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand