Een avontuurlijk gezin dat geniet van andere culturen en omgevingen.


Geschreven door: @globedochters

Wij zijn Thijs en Imara en samen met onze ‘GlobeDochters’ Nora Lynn en Juliëtte, willen wij anderen inspireren om ook na het krijgen van kinderen de wereld te blijven ontdekken. Wij zijn een gezin dat bij de eerste ochtendzon, door de kinderen, naast het bed staan en dan gelijk met energie voor tien op pad gaan, want we willen op avontuur! Puzzelen om alle uitstapjes op elkaar te laten aansluiten, de juiste dingen te gaan zien en dat allemaal om de slaapjes van onze jongste heen. Soms is het een uitdaging, maar meestal is het enorm genieten om als gezin op rondreis te gaan. 

Globedochters

We zoeken de schoonheid in de kleine dingen en zien dat lokale cultuur dichterbij komt wanneer we als gezin reizen. We hopen hiermee onze dochters te verrijken en te inspireren door andere culturen te zien en daarvoor open te staan. Reizen met kinderen is soms best hard werken en laten we eerlijk zijn; ook zeker niet vanzelfsprekend.

Voor de kinderen maakten wij met zijn tweeën al prachtige reizen naar o.a. Sri Lanka, de Malediven, Maleisië, Amerika en nog veel mooie landen. Toen we onze oudste dochter kregen hadden we direct al het gevoel dat we weer op reis wilden, we vonden op internet informatie over reizen met kleine kinderen en boekten onze eerste verre reis naar Mauritius (naast Madagaskar) en hadden een schitterende reis van 3 weken.

Het was anders, nieuw, een lager reistempo hielden we aan. We speurden de hele supermarkt af voor luiers, melkpoeder en hapjes. Het was soms pittig, maar bovenal was het hartstikke leuk en als we de fotoboeken terugkijken weten we waarom we het doen! 

Door onze ervaringen te delen hopen we anderen mee te nemen in onze energie en wellicht komen we elkaar nog eens tegen op reis of kunnen we elkaar inspireren met mooie plekken op onze Globe!

Globedochters

Wij delen met jullie onze top 3 mooiste reizen met kinderen:

1. Oman

Op nummer één onze laatste rondreis door Oman (als gezin van 4), een schitterend land waarbij de bevolking op gastvrijheid hoog scoort. Het 1001 nacht sprookje wat een decor geeft waar je u tegen zegt.

Het land met de meeste leuke speeltuinen en het land van de dadels en mierzoete thee. Een groene oase of een warmrode woestijn! De perfecte bestemming voor een rondreis met kleine kinderen! We verbleven in totaal 14 dagen tijdens de kerstvakantie in Oman. Met onze oudste dochter gingen we voor de corona periode al naar Jordanië op rondreis. Het Midden-Oosten heeft een speciaal plekje in ons hart. 


De hoogtepunten van deze reis:
• Wadi Shab, een groene oase, turquoise water en een geweldige route om te lopen. Het mooie aan deze Wadi is dat er ook een plek is om lekker te zwemmen. Houdt je hierbij wel aan de kledingvoorschriften. Vrouwen gaan bedekt zwemmen. De visjes die in het water rondzwemmen komen graag dichtbij en aan je tenen knabbelen. Heel bijzonder voor de kinderen om mee te maken. 

Oman-vakantie
Oman-vakantie

• De kamelenmarkt in Sinaw, een onontdekte eeuwenoude markt in Oman. We waren hier als enige toerist. Het was vroeg in de morgen (half 7 waren we er) en de kamelen stonden allemaal klaar voor het spektakel. Kamelen werden in de laadbak van de 4x4 heengereden en er was een kleine geitenmarkt. Om stipt 7 uur begon de handel met het bieden. Het was bijzonder om te zien. Helaas konden we de taal niet verstaan, maar we maakten goed mee of het wel of niet tot een verkoop kwam.

Sinaw is overigens ook erg leuk om te bezoeken, de Vis Souq is een ware belevenis en de kleding Souq ook. 1000 meters aan stof in alle kleuren van de regenboog. Onze dochter kocht er een handgemaakt jurkje en droeg deze vol trots de hele rondreis. 

Oman-vakantie

• Wahiba Sands, een nacht in de woestijn doorbrengen met ons gezin was een ware belevenis voor de kinderen. Nog nooit zo’n prachtige sterrenhemel gezien. We kozen voor Golden Palm Oasis, een schot in de roos met een leuke speeltuin. Enorm vriendelijke medewerkers een filmavond en een heerlijk diner. En wat deze accommodatie ook zo uniek maakt is het zwembad. Al eens eerder gezwommen midden in de woestijn? 

Oman-vakantie-woestijn
Oman-vakantie-woestijn

• Jebel Shams, je loopt de Balcony Walk en de uitzichten zijn fan-tas-tisch! Je kan zelf kiezen of je de hele route loopt of halverwege terug gaat. Wij kozen ervoor om 1,5 uur te lopen en daarna om te draaien. Je moet namelijk dezelfde route ook weer terug en kan niet tussendoor terug. Wel handig om rekening mee te houden als je reist met kinderen. 

Oman-vakantie-uitzicht

2. Mauritius 

Een perfecte verre zonbestemming met een baby! Er zijn voldoende goede supermarkten te vinden, alle hoogtepunten bevinden zich op korte reisafstand en het eiland heeft ook in de zomervakantie een heerlijk klimaat van rond de 20 graden, wat perfect is met een baby. Er is genoeg te zien en te beleven. We verbleven tijdens de zomervakantie 3 weken op Mauritius.

De hoogtepunten van deze reis:
• Chamarel, een hoogtepunt is de Chamarel waterfall en de 7 Coloured Earth. Je kunt dit hoogtepunt eenvoudig met de auto bezoeken en de route naar het bezoekerscentrum is schitterend. De verschillende kleuren zand zijn bijzonder om te zien.
 
Mauritius

• Tamarin Falls, Het Black River National park kent verschillende wandelingen voor gevorderden of voor een wandeling met kinderen en een lokale gids. Het gebied kent schitterende watervallen en de hoogste berg van Mauritius.

Mauritius-vakantie-uitzicht

• Ile aux Cerfs, Vanuit het dorp Trou-d’ Eau Douce vertrekt er vanaf 9.30 elk half uur vanaf de pier bij Pointe Maurice een boot naar de Ile aux Cerfs, een schitterend bounty eiland bij Mauritius. Wij genoten hier de hele dag en gingen aan het eind van de middag terug met de boot. 

Mauritius-vakantie

3. Israël

Met vooral een bezoek aan de oude stad Jerusalem. Voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven. We namen onze dochter mee in een wereld vol geloof en waar alle geloven ook samen komen. Een stad vol geschiedenis en een ware belevenis die ons lang zal bijblijven. We verbleven 5 dagen in Jerusalem (met uitstapje naar Palestina en Bethlehem)

De hoogtepunten van deze reis:
• Via Dolorosa, de lijdensweg van Jesus Christus. Erg bijzonder om hier te lopen en te beseffen wat een geschiedenis zich hier allemaal heeft afgespeeld.. Deze straat is gebouwd op de route waar Hij gelopen zou hebben met het kruis op zijn rug. Van over de hele wereld komen er pelgrims met kransen en bijbels in hun hand. Sommige lopen zelfs met  een metershoog kruis op hun rug in groepen de Via Dolorosa. Ze zingen liederen.

• De Klaagmuur, het hoogtepunt van een citytrip Jerusalem. Het eerste wat de kinderen op zal vallen is de bijzondere kleding van de orthodoxe Joden, die hier in vol ornaat rondlopen met pijpenkrullen en hoge hoeden. Het plein voor de Klaagmuur is ruim opgezet waardoor er veel te zien is. Er is een mannen en een vrouwen gedeelte bij de muur en je kunt hier als toerist ook naar toelopen. Je kan voor jezelf de keus maken of je wel of niet richting de muur wil en een gebed wil doen. 

Israel-vakantie

• De Souq, het is een doolhof van straatjes en steegjes. Verken de verschillende delen van de souq en ontdek verborgen pareltjes. De Souq kan erg druk zijn, vooral tijdens de weekenden of feestdagen (bijvoorbeeld rond Pasen). Het is een hele belevenis voor kinderen, er zijn souvenirverkopers die menora’s, keppeltjes en houten kruizen voor hun winkel uitgestald hebben.

Israel-vakantie 


De toekomst en onze bucketlist

Omdat Imara in het onderwijs werkt en onze oudste dochter op de basisschool zit houden we ons met het rondreizen aan de schoolvakanties. De afgelopen reizen waren dan ook in de vakanties.

Aankomende zomer gaan we met onze beste vrienden en hun 2 kinderen een rondreis maken door Albanië. We gaan dus in totaal met 4 kleine kinderen op avontuur! 

Onze top 3 op onze bucketlist is:
  1. Zuid-oost Azië, een langere periode wonen 
  2. Japan, dit lijkt ons een waanzinnig land om rond te reizen. Alles aan dit land lijkt ons enorm bijzonder en de infrastructuur is erg goed. Perfect met de kinderen. 
  3. Saudi-Arabië of Iran, staat hoog op ons lijstje. Saudi-Arabië is tegenwoordig vrij voor toeristen. We hebben al heel wat artikelen gelezen en het staat hoog op ons lijstje, uniek en bijzonder!
Natuurlijk is dit een top 3! We hebben erg veel landen die ons fantastisch lijken .. Voor de toekomst zijn we aan het onderzoeken of we in 2024 voor een half jaar in het buitenland kunnen wonen met als voorkeur 6 maanden naar een eiland in Azië. Deze tijd als gezin lijkt ons erg kostbaar en het lijkt ons een verrijking voor onze kinderen. Onze oudste dochter zal dan naar school gaan in het buitenland. Onze plannen krijgen steeds meer vorm …   

Onze boodschap aan jullie

Blijf vooral doen waar je gelukkig van wordt, er is meer mogelijk dan je voorheen zou kunnen bedenken. Ook het reizen met kinderen kan soms puzzelen zijn, maar kinderen zijn hartstikke flexibel, houdt de slaaptijden zoveel mogelijk aan, kies voor niet te lange reisdagen achter elkaar aan en geniet van de kostbare tijd samen. Voor je het weet zijn ze groot, dat zien we al bij onze oudste die aankomende zomer alweer 6 jaar wordt. Pluk de dag en geniet.

Volg ons op Instagram: @globedochters
Bekijk onze website: globedochters.nl

Globedochters
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand