Een vakantie met kinderen naar Fins Lapland

Op vakantie naar Fins Lapland met kinderen? Een absolute aanrader! Geniet van de rust, de bossen, de adembenemende zonsopgang en zonsondergang, maak kennis met de husky's en rendieren en ga op safari met de sneeuwscooter. Lapland is een magische bestemming om met kinderen te bezoeken, vol avontuur in de natuur en met dieren. Bovendien is er een dikke laag sneeuw die alles tot één grote speeltuin maakt! De perfecte winterbestemming voor je vakantie met kinderen. 

> Bekijk complete vakanties naar Finland via TUI. 


Ontdek nu alle mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie in Fins Lapland met het hele gezin

Er is zoveel te doen en te beleven in Fins Lapland! Ook voor kinderen is deze reisbestemming een onvergetelijke ervaring. Samen met je kinderen kun je op actieve wijze de omgeving verkennen en genieten van unieke avonturen in de natuur. Overdag kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een husky-safari of sneeuwscootertocht en 's avonds ontspannen bij het haardvuur in je eigen knusse cottage. Fins Lapland is de perfecte bestemming voor een actieve en gezellige vakantie met kinderen
Met-kinderen-naar-Lapland-vuur


Beleef een onvergetelijke husky tocht in Fins Lapland met kinderen

Ervaar een husky tocht in Fins Lapland met het hele gezin! Bij aankomst word je warm welkom geheten door de lieve husky's op de boerderij. Voor kinderen vanaf drie jaar oud, of onder begeleiding van een volwassene, is het al mogelijk om in de slee te zitten. Na de tocht kun je knuffelen met de honden en genieten van een warme beker chocolademelk bij het haardvuur.

Let wel op: langere tochten van meer dan twee uur zijn niet geschikt voor kleine kinderen. Het is een onvergetelijke ervaring om samen met de husky's door de prachtige natuur van Fins Lapland te rijden.

Met-kinderen-naar-Lapland-husky


Leuke activiteiten voor kinderen in Fins Lapland

Op zoek naar leuke activiteiten voor de kleintjes tijdens je reis naar Fins Lapland? Maak bijvoorbeeld een rendiersleetocht, ga sleeën of neem je kleintje mee in de draagzak om samen te sneeuwschoenwandelen of gewoon een mooie wandelen te maken. Zorg er wel voor dat je kindje warm genoeg is aangekleed en dat je niet te lang achter elkaar buiten blijft. Regelmatig even opwarmen binnen is belangrijk. Zo kunnen jullie samen magische momenten beleven in het bijzondere Fins Lapland.

Met-kinderen-naar-Lapland-slee


Fins  met kinderen individueel of met een groep?

Fins Lapland is geen massa bestemming. Sterker, er leven meer rendieren dan mensen, dus de kans om veel andere kinderen te ontmoeten is beperkt. Hierdoor kan het ook zijn dat bepaalde faciliteiten in mindere mate aanwezig zijn dan men gewend is in bijvoorbeeld de Alpenlanden. Tijdens individuele reizen is dit zeker wel iets om rekening mee te houden. Je zou er daarom ook nog over na kunnen denken om naar Fins Lapland te gaan met een gezinsgroepsreis. 

De beste kledingkeuze voor kinderen tijdens een Lapland-reis

Als je met je kinderen naar Fins Lapland reist, is het belangrijk om geschikte kleding mee te nemen. Zorg ervoor dat je kleding van ademende materialen hebt, bijvoorbeeld drie lagen: thermo ondergoed, fleece daaroverheen en vervolgens een waterdichte jas en broek of pak.

Het is belangrijk om je kinderen warm te houden tijdens de reis, vooral als ze stil op een slee zitten. Zorg daarom dat je kleintjes extra warm zijn aangekleed. Gebruik bijvoorbeeld een dikke muts, handschoenen en sjaal om ze tegen de kou te beschermen. Zorg er ook voor dat de kleding niet nat wordt door transpiratie.

Dit waren onze tips voor een vakantie met kinderen naar het magische Fins Lapland

Als je op zoek bent naar sneeuw, schone lucht, prachtige natuur en een magische omgeving, dan is Fins Lapland de perfecte bestemming. Met wat geluk kun je zelfs het noorderlicht zien! Probeer een huskytocht, rendiersleetocht, of ga sleeën en sneeuwschoenwandelen.

Vergeet niet om je kleintjes warm en comfortabel aan te kleden met ademende materialen, zoals thermo ondergoed, fleece, waterdichte jas en broek of pak, een muts, handschoenen en een sjaal.Of je nu individueel reist of met een gezinsgroepsreis, houd er rekening mee dat Fins Lapland geen massabestemming is en bepaalde faciliteiten mogelijk minder aanwezig zijn dan in andere Alpenlanden.

Kortom, geniet van magische momenten in het bijzondere Fins Lapland en maak onvergetelijke herinneringen tijdens je vakantie met kinderen!

Met-kinderen-naar-Lapland-noorderlicht

Goedkope vliegtickets naar Fins Lapland

Zoek je vliegtickets voor Fins Lapland? Dan is Skyscanner dé website om vluchten te vergelijken en de voordeligste optie te vinden. Door verschillende vluchten met elkaar te vergelijken, boek je gemakkelijk en snel de goedkoopste vlucht naar Fins Lapland.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand