Op avontuur in Zwitserland met kinderen

Waarom naar Zwitserland met kinderen?

Als het gaat om familievakanties, staat Zwitserland met kinderen bovenaan de lijst voor velen. Dit land biedt een perfecte mix van natuur, avontuur, kindvriendelijke campings en de leukste activiteiten. Van wandelen  in de Alpen tot het verkennen van kindvriendelijke musea, er is hier voor elk wat wils!

> Bekijk complete vakanties naar Zwitserland via TUI. 

Klimaat en beste reistijd naar Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland is overwegend gematigd, wat het een uitstekende keuze maakt voor een familievakantie in elk seizoen. De zomers zijn warm maar niet te heet, ideaal voor wanneer je wilt gaan wandelen. De winters zijn koud en sneeuwrijk, perfect voor wintersportactiviteiten zoals skiën en snowboarden, en je geniet van de meest mooie uitzichten!

Zwitserland-met-kinderen-klimaat


De Zwitserse natuur

Wat het landschap betreft, is Zwitserland werkelijk een plaatje. Glooiende heuvels, majestueuze bergen en glinsterende meren maken het tot een paradijs voor natuurliefhebbers. Een reis naar Zwitserland met kinderen is net een sprookjesboek!

Zwitserland-met-kinderen-zwitserse-natuur


Wandelen in Zwitserland

Zwitserland is bij uitstek een wandelparadijs. Met duizenden kilometers aan goed gemarkeerde wandelroutes, is wandelen in Zwitserland iets dat je echt niet wilt missen. Routes variëren van eenvoudige paden voor gezinnen tot uitdagende tochten voor de meer ervaren wandelaars. Tijdens het wandelen kom je op de mooiste plekken in Zwitserland terecht. Reis je met jonge kinderen? Overweeg dan zeker een rugdrager! Zo ben je niet gebonden aan paden die alleen met de kinderwagen begaanbaar zijn.

Zwitserland-met-kinderen-wandelen-in-zwitserland


Bezienswaardigheden voor kinderen in Zwitserland

Naast het wandelen in Zwitserland en het bezoeken van mooie watervallen, biedt het land ook vele andere bezienswaardigheden. Denk aan een ritje met de beroemde Glacier Express, het bezoek aan het kasteel Chillon aan het meer van Genève, of een dagje uit naar de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen. Denk ook aan het Swiss Transport Museum in Luzern, waar kinderen alles kunnen leren over vervoer, of de Zürich Zoo, met meer dan 360 diersoorten in een prachtig aangelegde omgeving. Hiernaast zijn er nog veel meer leuke bezienswaardigheden voor kinderen in Zwitserland!

Zwitserland-met-kinderen-bezienswaardigheid-chillon


Huttentocht Zwitserland: Een uniek avontuur

Stel je voor: een huttentocht in Zwitserland waarbij je van de ene berghut naar de andere wandelt. Deze tochten zijn perfect voor gezinnen die van avontuur houden. Ze bieden de kans om enkele nachten door te brengen in berghutten, weg van de bewoonde wereld en dichtbij de natuur. Kinderen zullen dit fantastisch vinden en genieten van het samen zijn tijdens jullie vakantie in Zwitserland.  


Gletsjers in Zwitserland

De gletsjers in Zwitserland zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook leerzaam. Veel van deze gletsjers maken deel uit van nationale parken waar kinderen meer kunnen leren over de geologie en het milieu.

Genieten van een vakantie in Zwitserland met Kinderen

Dus daar heb je het, op een rijtje waarom Zwitserland met kinderen een ervaring is die je niet wilt missen. Van de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Zwitserland tot unieke activiteiten zoals een huttentocht in Zwitserland. Dit land heeft een scala aan mogelijkheden die voor de ouders en de kinderen een groot avontuur zullen zijn. 

Lees nu ook onze blog met de meest kindvriendelijke campings in Zwitserland.

Ontdek Meer op ons Europa Forum

Voor nog meer inspiratie, advies, en Zwitserland vakantie tips, nodigen we je uit om je aan te sluiten bij ons Europa Forum via de WeDiscover app. Dankzij onze gratis app ontvang je meldingen zodra er een nieuw bericht is geplaatst of een antwoord is gegeven. Dus waar wacht je nog op? Word lid van onze groeiende community en begin je volgende gezinsavontuur vandaag nog!

Zwitserland-met-kinderen-onderaan
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand