Top 8 kindvriendelijke campings in Zwitserland

Ben je op zoek naar een vakantie met het gezin in de natuur? Overweeg dan een van deze kindvriendelijke campings in Zwitserland, een bestemming die bekend staat om zijn adembenemende bergen, kristalheldere meren en zuivere lucht. Zwitserland biedt tal van mogelijkheden voor een heerlijke familievakantie.

Wij hebben een selectie gemaakt van de meest leuke campings, perfect voor een verblijf in Zwitserland met kinderen. Of je nu een camping zoekt met een zwembad, eentje direct aan een meer, of een camping die speciaal is ingericht op gezinnen met jonge kinderen, wij hebben het voor je. In ons overzicht vind je onder andere campings nabij het betoverende Lago Maggiore en aan de schilderachtige Bodensee, allemaal gelegen in de mooiste plekken van Zwitserland. Lees snel verder om deze kindvriendelijke campings in Zwitserland te ontdekken!

 

Ook hier delen wij een overzicht met onze favoriete accommodaties in Zwitserland.


1 Camping Jungfrau - kindvriendelijke camping in Zwitserland

Deze mooie en kindvriendelijke camping in Zwitserland ligt prachtig naast de indrukwekkende Staubbach waterval en wordt omringd door een adembenemend berglandschap. Je kampeert hier in een smal dal met aan beide zijden hoge steile bergen. Camping Jungfrau is een grote, zeer goed verzorgde camping met de ruime plaatsen en met veel groen. Je kunt er allerlei accommodaties huren, zoals caravans, stacaravans, trekkershutten, studio's en bungalows.

Er worden veel activiteiten georganiseerd, perfect voor een actieve vakantie in Zwitserland met kinderen. Je kunt wandeltochten boeken en er zijn verschillende fietsroutes. En zwemmen doe je hier niet in het zwembad, maar in de rivier! Daar kun je ook kanoën en kajakken. En natuurlijk is er voor de kinderen een leuke speeltuin. Als jullie van sportief en avontuurlijk kamperen houden, dan is dit echt een top camping in Zwitserland met kinderen. 

Onderstaand zie je de camping Jungfrau.
Zwitserland-campings-1-Camping-Jungfrau
Zwitserland-campings-1-Camping-Jungfrau


2 Camping Piccolo Paradiso - kleine camping in Zwitserland

Deze mooie camping in Zwitserland ligt in hetzelfde gebied als camping Jungfrau ten midden van mooie berglandschap en watervallen. Het verschil is dat Camping Piccolo Paradiso (de naam zegt het al) een kleine, sfeervolle camping is. En camping Jungfrau is vrij groot met veel staanplaatsen en vele mogelijkheden. Aan jou de keuze wat je het leukste vindt. De afstand naar Milaan is slechts ca. 100 km. Italië is dus ook om de hoek.

Deze camping in Zwitserland heeft een buitenzwembad voor peuters. De grotere kinderen kunnen zich vermaken In de rivier. De oevers van de rivier bestaan uit grote rotsen waar je ook lekker kunt zonnebaden. Je kunt op deze camping kamperen in een tent, kleine caravan of een bungalow of chalet huren. Vanwege de afmetingen en de begroeiingen is het terrein minder geschikt voor grote caravans en campers. Voor de kinderen is er een leuk en gezellig animatieprogramma en een mooie speeltuin. 

Onderstaand zie je de camping Piccolo Paradiso.
Camping-Piccolo-Paradiso
Zwitserland-campings-2%20Camping-Piccolo-Paradiso


3 Camping Melezza - camping in Zwitserland met zwembad

Camping Melezza biedt een prachtig uitzicht op de bergen in Zwitserland. Deze kindvriendelijke camping ligt in het bos aan een rivier. Er zijn superleuke accommodaties te huur, waaronder trekkershutten. En iedere accommodatie heeft een patio met uitzicht op de tuin. Op deze camping in Zwitserland zijn de invloeden van Italië goed merkbaar. Er wordt dagelijks een Italiaans ontbijt geserveerd. Op de camping is een buitenzwembad, een sauna en een whirlpool.

Ook is er een snackbar, een pizzeria en een zelfbedieningsrestaurant. 's Morgens kun je naar de bakker op de camping voor lekkere verse broodjes. Er is een speeltuin voor de kids en er is animatie!

Onderstaand zie je de camping Melezza.
Camping-Melezza
Camping-Melezza


4 Camping Tamaro - camping in Zwitserland aan Lago Maggiore

Welkom op de kindvriendelijke camping in Zwitserland, Camping Tamaro. Gelegen aan de oever van het prachtige Lago Maggiore. Hier bieden ze een verscheidenheid aan verblijfsmogelijkheden: van staanplaatsen voor tenten, caravans en campers, tot compleet ingerichte stacaravans en bungalows.

Direct naast de camping bevindt zich een zwembad, waar gasten gratis gebruik van kunnen maken. En dan is er natuurlijk het Lago Maggiore zelf, waar je heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. Langs het meer vind je een 100 meter lang strand, voorzien van gras en zand, schaduwrijke ligstoelen, een zwemplatform en zwemtrappen, perfect voor een dagje aan het water.Een unieke bonus is de gratis boottocht vanaf de camping naar het nabijgelegen Bellinzona. Ontdek daar elke zaterdag de lokale weekmarkt in de oude binnenstad, waar je verse producten uit de regio kunt kopen.

In onze zoektocht naar de leukste campings in Zwitserland, staat deze kindvriendelijke camping aan het Lago Maggiore zeker hoog op de lijst.

Onderstaand zie je de camping Tamaro.
Zwitserland-campings-4-Camping-Tamaro
Zwitserland-campings-4-Camping-Tamaro


5 Camping Fischerhaus - camping aan de Bodensee in Zwitserland

Ontdek de luxe en charme van deze 5 sterren camping in Zwitserland, idyllisch gelegen aan de Bodensee. Camping Fischerhaus is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Of je nu wilt zeilen, duiken, zwemmen, kanoën, surfen of waterskiën, hier vind je eindeloze mogelijkheden voor waterplezier.O

m de prachtige omgeving te verkennen, kun je ter plaatse fietsen huren. De receptie adviseert je graag over de mooiste routes rond het meer of naar nabijgelegen steden. Deze camping in Zwitserland is zeker ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, vooral in het voor- en najaar, wanneer het rustiger is op het water vergeleken met het drukke zomerseizoen. Voor de kinderen is er een speeltuin, een veilig strand en volop gelegenheid om te genieten van de natuur.

Op slechts 100 meter van de camping verwijderd, vind je een restaurant, een winkel en een snackbar, voor al je culinaire wensen en dagelijkse benodigdheden!

Onderstaand zie je de camping Fischerhaus.
Zwitserland-campings-5-Camping-Fischerhaus
Zwitserland-campings-5-Camping-Fischerhaus


6 Campofelice Camping Village - camping in Zwitserland met zwembad aan Lago Maggiore

Ontdek deze ruime, kindvriendelijke camping in Zwitserland, prachtig gelegen direct aan de oevers van het Lago Maggiore, vlak bij de Italiaanse grens. Campofelice biedt zowel staanplaatsen voor je caravan, tent of camper, als comfortabele accommodaties zoals mobilhomes en bungalows.

Voor waterliefhebbers is deze locatie een paradijs. Naast een verfrissend zwembad, zijn er tal van watersportfaciliteiten beschikbaar. Het meer is gemakkelijk bereikbaar via trappen die in de rotsen zijn uitgehouwen of via een zacht zandstrand. Op zoek naar avontuur? Huur een van de supboards, motorboten, surfplanken of waterfietsen en verken het prachtige meer.

In het hart van de camping staat een grote tent die het centrum van alle activiteiten vormt. Voor kinderen is er veel te doen: van leuke speeltuinen tot een spannende BMX-baan. Ook kun je je uitleven met een spelletje minigolf. Op deze camping met zwembad bij het Lago Maggiore is vervelen geen optie!

Onderstaand zie je de camping Campofelice.
Zwitserland-campings-6-Campofelice-Camping-Village
Zwitserland-campings-6-Campofelice-Camping-Village


7 Camping Lac des Brenets - kindvriendelijke camping in Zwitserland

Ontdek de charme van deze middelgrote, leuke camping in Zwitserland, gelegen in des Brenets, met een adembenemend uitzicht op zowel de omringende bergen als het idyllische gelijknamige meer. De camping Lac des Brenets is de perfecte keuze voor liefhebbers van een rustige omgeving die toch actief en betrokken willen blijven met diverse activiteiten.Je hebt de optie om met je eigen kampeermiddelen te komen, of je kunt kiezen voor het gemak van een gehuurde caravan.

Speciaal voor kinderen is er een speeltuin uitgerust met houten klimtoestellen, waar ze zich naar hartenlust kunnen uitleven in de veilige en natuurlijke omgeving.De camping biedt volop mogelijkheden om te genieten van de natuur, de frisse lucht, en ruimte voor spel en ontspanning aan het water. Als je op zoek bent naar een plek waar natuur, rust, en ruimte voor plezier samenkomen, dan is deze camping in Zwitserland de ideale bestemming.

Onderstaand zie je de camping Lac des Brenets.
Zwitserland-campings-7-Camping-Lac-des-Brenets
Zwitserland-campings-7-Camping-Lac-des-Brenets2

8 Camping Santa Monica - kindvriendelijke Camping in Zwitserland met zwembad

Ontdek Camping Santa Monica, schitterend gelegen met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Uniek aan deze camping is het eigen kindvriendelijke strandje, compleet met een uitnodigende speeltuin - ideaal voor gezinsplezier. Deze camping lijkt wel speciaal ontworpen voor gezinnen, met faciliteiten die elk kinderhart sneller doen kloppen.

Geniet van de kindvriendelijke zwembaden, waaronder een speciaal kinderbadje, en zowel een overdekte als een buitenspeeltuin. Voor kinderen tot 17 jaar is er een boeiend animatieprogramma dat zorgt voor eindeloos vermaak. En wat betreft eten? Bereid je voor op heerlijke lokale lekkernijen zoals Zwitserse kaasfondue. De lokale slager en bakker brengen elke ochtend verse producten rechtstreeks naar de camping.

Kortom, deze kindvriendelijke camping met zwembad in Zwitserland is een topbestemming voor gezinnen die het beste van natuur, comfort en plezier willen combineren.

Onderstaand zie je de camping Santa Monica.
Zwitserland-campings-8-Camping-Santa-Monica
Zwitserland-campings-8-Camping-Santa-Monica


Dat was de top 8 kindvriendelijke campings in Zwitserland

Na deze verkenning van diverse, leuke campings in Zwitserland, van het serene Lago Maggiore tot de schilderachtige Bodensee, hopen we dat je geïnspireerd bent om deze prachtige bestemming met je gezin te verkennen. Zwitserland, met zijn adembenemende natuur en uitstekende faciliteiten, is de perfecte plek voor een vakantie met kinderen!

Elke camping in Zwitserland die we hebben bekeken biedt iets unieks, of het nu de idyllische ligging aan een meer is, kindvriendelijke voorzieningen, of de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van Zwitserland te ervaren. Van kindvriendelijke campings met zwembaden tot locaties ideaal voor watersporten, er is voor elk wat wils. Voor een vakantie die zowel ontspannend als avontuurlijk is, en waarbij natuur, comfort en plezier samenkomen, zijn deze campings in Zwitserland een absolute aanrader. Ze vormen de perfecte achtergrond voor onvergetelijke familieherinneringen. Dus pak je koffers, bereid je voor op avontuur, en ontdek zelf waarom deze campings tot de mooiste campings in Zwitserland behoren!

Lees nu ook onze blog over het bezoeken van de mooiste plekken in Zwitserland!

Meer inspiratie in ons reisforum voor vakanties met kinderen

Geïnspireerd door deze prachtige campings in Zwitserland? Deel je ervaringen of krijg meer tips in ons reisforum voor vakanties met kinderen. Of je nu verhalen hebt over Zwitserland met kinderen, vragen over kindvriendelijke campings in Zwitserland, of gewoon jouw liefde voor reizen wilt delen, ons gratis reisforum is de perfecte plek.

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand