Tips met 8 Leuke activiteiten in Gran Canaria voor kinderen 

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming met kinderen? Overweeg dan zeker een trip naar Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden! Het hele jaar door genieten van heerlijk warm weer en een stralende zon. De perfecte bestemming voor je vakantie met kinderen. 

Gran Canaria is een erg kindvriendelijke vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat. Er zijn tal van activiteiten voor zowel jonge als oudere kinderen. Zo zijn er spetterende waterparken, leuke speeltuinen en zelfs gave pretparken en dierentuinen, maar ook zijn er heerlijke restaurants en mooie stranden. Benieuwd naar onze tips voor leuke activiteiten in Gran Canaria voor je vakantie met kinderen? Lees dan snel verder!

> Bekijk kindvriendelijke hotels op Gran Canaria via booking of kijk voor een complete vakantie via TUI. 


1. Beleef een onvergetelijke dag in het Angry Birds speelpark voor kinderen tot 12 jaar

Dit speelpark volledig gericht op Angry Birds het bekende spelletje, is een geweldige activiteit in Gran Canaria voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. In tegenstelling tot veel andere speelparken die vaak alleen leuk zijn voor jonge kinderen of alleen voor de wat oudere kinderen, is dit park geschikt voor beide. Mijn 2,5-jarige zoontje heeft zich hier in ieder geval uitstekend vermaakt.

Onze dag begon met springen op de trampolines, daarna gingen we voetballen op het voetbalveldje en vervolgens klimmen en springen op de klimmatten. Hierna zijn we naar het watergedeelte gegaan, waar overal sproeiers waren voor waterpret. Tussendoor zijn we nog van de glijbaan afgegaan en hebben we gespeeld in de ballenbak, wat een geweldige tijd was dit!

Begin van de middag begon de schuimparty, wat echt de kers op de taart was. Het voetbalveld werd omgetoverd tot een groot schuimfeest met schuimkanonnen en muziek. Na een uur feesten hebben we nog genoten van een heerlijke lunch en sloten we af met een potje minigolf. Dit speelpark is echt een fantastische plek voor gezinnen om een dag door te brengen.

Leuke-activiteiten-in-Gran-Canaria-voor-kinderen-angry-birds-park

Wij vonden dit het leukste speelpark voor kinderen in Puerto Rico, Gran Canaria. Overal is aan gedacht, met zachte ondergronden bij de speelrekken en glijbanen en vriendelijk personeel. Nog een voordeel van dit park is, is dat je een bandje krijgt. Met dit bandje kan je er gewoon in- en uitlopen. Het park ligt in Puerto Rico, vlak bij het strand. Dus je zou dit kunnen afwisselen!

2. Natuurgebied Duinen van Maspalomas op Gran Canaria: plezier voor jong en oud!

Ontdek de Duinen van Maspalomas, een prachtig natuurgebied van maar liefst 400 hectare zandduinen in het zuiden van Gran Canaria. Ideaal voor een dagje uit met het gezin! Ons zoontje rolde, sprong en gleed met veel plezier van de duinen af terwijl wij genoten van het schitterende uitzicht. Bovendien is het ook een perfecte plek voor een ontspannen dagje aan het strand. Op de boulevard kan je genieten van heerlijk eten met een geweldig uitzicht.


3. Ontdek de attracties voor alle leeftijden in het pretpark Holiday world in Maspalomas

Ontdek het 'oldskool' pretpark in Maspalomas met attracties voor alle leeftijden! Dit park mag dan niet heel groot zijn, er zijn wel meer dan 20 leuke attracties te vinden. Van kleine achtbanen en draai- en zweefmolens tot botsauto's en -bootjes, er is voor ieder wat wils. Ook voor de oudere kinderen is er genoeg te beleven, zoals een XD-cinema, reuzenrad, sky drop en grotere achtbanen.

Houd er wel rekening mee dat er lengterestricties zijn voor alle attracties, meestal beginnend bij 90 cm. Bij sommige attracties mogen kinderen vanaf 130 cm alleen in de attractie en met een ouder samen vanaf 90 cm. Na al het plezier kun je genieten van een hapje in de grote foodhall bij het park met een ruime keuze aan verschillende keukens. Plan je bezoek en bekijk de mogelijkheden op de website van het park!

4. Walvissen, Dolfijnen en Schildpadden Spotten in Puerto Rico

Vanuit Puerto Rico hebben wij een gave tocht gemaakt om walvissen, dolfijnen en schildpadden te spotten. Vlak voor de kust zwemmen enorm veel dolfijnen, dus ze zijn vaak redelijk gemakkelijk te vinden tijdens een dolfijnentrip. Wat wij fijn vonden is dat je ook een korte trip kon boeken, van 2 uur varen. Voor ons zoontje van 2.5 was dit echt meer dan genoeg. Als je graag langer zou willen kan dit ook zeker, een trip van 3 uur of zelfs van een halve dag incl. snorkelen.

Een tip is wel: boek het op tijd. Wij boekten pas een dag vooraf, hierdoor hadden we geen keuze in tijd en was er alleen om 12.30 nog plaats. Dit is normaal de tijd dat ons zoontje slaapt, maar we gingen het toch proberen. 

Eenmaal op de boot hadden we een mooi plekje gevonden om te zitten, aan de rand van de boot, perfect zicht op de zee! Met ons zoontje op schoot zaten we helemaal klaar om de dolfijnen te spotten. En toen.. binnen 5 minuten lag ons zoontje al te slapen! Dit hadden we niet zien aankomen, vooral omdat de zee best ruig was. 

Het spotten van de dolfijnen duurde langer dan verwacht, maar toen na ongeveer een uurtje varen begon het. Gelijk maakte we ons zoontje wakker om te laten zien dat de dolfijnen rond de boot sprongen. Geweldig vond hij het! Hij riep maar: kijk mama daar! En daar, en daar nog eentje! Het was mooi gezicht, de dolfijnen rond de boot. En ons zoontje vond het zo leuk dat hij het er nog steeds over heeft. Verder zijn we ook nog 2 schildpadden tegen gekomen! Ook erg tof om te zien.

5. Ontdek het prachtige kindvriendelijke strand met golfbrekers in Puerto Rico

Als je op zoek bent naar een prachtig strand in Gran Canaria waar je kinderen veilig kunnen spelen, dan is er geen betere plek dan het strand in Puerto Rico. Dit strand biedt de perfecte mix van zon, zee en zand, met golfbrekers. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

De golfbrekers beschermen het strand tegen de sterke golven van de oceaan, waardoor het water rustig en veilig is om in te zwemmen en te spelen. Hierdoor kun je zonder zorgen met je kinderen aan de rand van het water spelen, terwijl je geniet van de warme zon en het prachtige uitzicht op de zee.

Bovendien is het strand met de golfbrekers ook een geweldige plek om te snorkelen en te duiken. Het kristalheldere water biedt een fantastisch zicht op de prachtige onderwaterwereld van Puerto Rico. Met een beetje geluk kun je zelfs dolfijnen, schildpadden en andere zeedieren spotten.

Als je van plan bent om naar het strand in Puerto Rico met de golfbrekers te gaan, raden we je aan om vroeg te komen om een goede plek te bemachtigen. Er zijn vaak veel mensen die van dit prachtige strand willen genieten, vooral tijdens de vakantieperiodes.

Al met al is het strand met de golfbrekers in Puerto Rico een absolute must-visit voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een veilige en ontspannen strandervaring. Met zijn rustige wateren, prachtige uitzichten en geweldige mogelijkheden om te snorkelen en te duiken, is dit strand een van de mooiste plekken in Puerto Rico.
 

Leuke-activiteiten-in-Gran-Canaria-voor-kinderen-puerto-rico


6. Een dag vol waterpret voor jong en oud!

Ontdek het grootste waterpark met geweldige activiteiten voor jong en oud in Aqualand Maspalomas. Hoewel we helaas niet de kans kregen om het park te bezoeken vanwege de harde wind op de dag dat we wilden gaan, hebben we veel positieve verhalen gehoord over dit populaire waterpark. Met een toegangsprijs van € 32 voor volwassenen wilden we er zeker van zijn dat het warm genoeg zou zijn voordat we gingen. Bij ons volgende bezoek aan Maspalomas staat dit park zeker op onze lijst van activiteiten om te doen, en we raden het zeker aan voor degenen die op zoek zijn naar een leuke dag vol waterpret.


7. Ontdek exotische vogels, reptielen en zoogdieren in Palmitos park

Palmitos Park is een prachtig vogelpark gelegen op slechts 15 minuten rijden van het populaire Maspalomas. Het is de thuisbasis van vele exotische vogelsoorten, reptielen en zoogdieren. Het is een perfecte bestemming voor gezinnen, vogelliefhebbers en dierenliefhebbers.

Het park is verdeeld in verschillende gebieden waar je de dieren van dichtbij kunt bewonderen. In het vogelgedeelte van het park kun je genieten van de meest prachtige kleurrijke vogels die vrij rondvliegen. Van papegaaien tot parkieten en ara's, je vindt ze allemaal in Palmitos Park.

In het reptielengedeelte kun je de meest fascinerende en angstaanjagende reptielen ontdekken, waaronder slangen, hagedissen en krokodillen. 

Het park heeft ook een uitstekend restaurant waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en een souvenirwinkel waar je een aandenken aan je bezoek kunt kopen.

Al met al is Palmitos Park een fantastische bestemming voor een dagje uit tijdens je vakantie in Gran Canaria. Het is een populaire attractie die je niet mag missen. Vergeet niet om je tickets van tevoren te boeken om te voorkomen dat je in de rij moet staan!

8. Ontmoet krokodillen, slangen, apen en tijgers in Cocodrili Park

Het Krokodillenpark is de ideale plek voor de echte krokodillenliefhebber! Hier kun je niet alleen krokodillen bewonderen, maar ook andere dieren zoals slangen, apen en tijgers. Het park begon als opvangcentrum voor dieren en is nu uitgegroeid tot een prachtige dierentuin. Alle dieren in het park zijn reddingsdieren of dieren uit andere dierentuinen die geen plek meer hadden. Hierdoor draag je ook nog eens bij aan het goede doel door een bezoek te brengen aan het park.

Het park is niet groot en daarom is het makkelijk om alle dieren te zien in ongeveer 2-3 uur. Naast de dieren vind je ook een restaurantje waar je iets kunt eten en drinken en een souvenirwinkeltje waar je een leuk aandenken aan het park kunt kopen. Het park ligt op een mooie locatie en is makkelijk te bereiken met de auto. Het is een unieke ervaring om zulke bijzondere dieren van dichtbij te kunnen zien.

Dit waren onze 8 tips voor leuke activiteiten in Gran Canaria voor kinderen 

Ontdek Gran Canaria met het hele gezin en geniet van alle leuke activiteiten die het eiland te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar avontuur, educatie of ontspanning, er is voor elk wat wils. Maak herinneringen die een leven lang meegaan met de vele activiteiten die Gran Canaria te bieden heeft voor jong en oud. Wacht niet langer en boek je volgende gezinsvakantie naar dit prachtige eiland vol plezier en avontuur! Op zoek naar de goedkoopste vliegtickets? Kijk dan op de vergelijkingssite Skyscanner. Hier kan je gemakkelijk zien wat de goedkoopste periode is om te vliegen. 

 

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand