Puglia in Italië - een bijzonder mooi plekje in Italië

De prachtige Italiaanse regio Puglia, is als vakantiebestemming minder populair dan Toscane of het noorden van Italië, maar zeker niet minder mooi! 

Met schilderachtige stadjes, charmante kustplaatsen en uitgestrekte olijfgaarden, is Puglia in Italië een echte parel. Lees verder om te ontdekken waarom Puglia zo bijzonder is. 


Waarom is Puglia een geweldige bestemming?

Wij delen in deze blog waarom Puglia in Italië de bestemming is voor jou volgende vakantie met het hele gezin. De regio Puglia is een van de meest bijzondere en authentieke plek in Italië. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of avontuur in de natuur, Puglia biedt voor elk wat wils, voor jou en oud. 

Doordat het nog niet zo bekend is, kun je heerlijk genieten van rustige stranden en sfeervolle straatjes zonder massatoerisme. Ga dus nu nog op vakantie naar het prachtige en kindvriendelijke Puglia in Italië en geniet van de schoonheid en de rust met het hele gezin.  

> Bekijk de mooiste hotels in Puglia via booking.

Breng een bezoek aan de bijzondere stad Alberobello

Een van de hoogtepunten van de regio Puglia zijn de beroemde Trulli-huizen, traditionele ronde huizen met kegelvormige daken, waarvan je er honderden kunt bewonderen in de historische stad Alberobello. Wat je dan ook echt niet over moet slaan wanneer je in Alberobello bent, is het slapen in zo'n iconische trullo. Deze bijzondere en mooie huisjes zijn het symbool van Puglia.

Op de afbeelding zie je de beroemde Trulli-huizen in Alberobello

Mooiste-plekken-Italie-Puglia-Alberello


De prachtige stranden van Puglia in Italië

Puglia heeft een kraakheldere turquoise zee, rotsachtige kusten en zandstranden. In Puglia is de kust nooit ver weg. Aan de westkust van Puglia in Italië vindt je mooie en rustige stranden, zoals bijvoorbeeld bij Porto Cesareo en Gallipoli. Een groot deel van de zee bij Porto Cesareo is officieel beschermd gebied, waar je prachtig kunt snorkelen en duiken. 

Het schiereiland Gargano

Gargano heeft een aantal zeer mooie kustlocaties die wat bekender zijn. Dit komt waarschijnlijk doordat ze de meest noordelijke stranden zijn van Puglia. De stranden bij de steden Vieste, Manfredonia, Peschici en Rodi Garganico zijn de meest bezochte stranden en hebben fijn wit zand.

Verder naar het zuiden vindt je prachtige stukken kust met mooie rotspartijen en een diepblauwe zee. Vooral het stuk van Otranto naar Marina di Leuca is erg mooi en wordt gekenmerkt door veel afwisseling, waaronder mooie stranden, rotskusten en steile kliffen.

Op de afbeelding zie je het mooie schiereiland Gargano
Mooiste-plekken-Italie-Puglia-Gargano

Bezoek de mooie steden en dorpen in Puglia

Puglia heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de charmante steden en dorpen. Bezoek de barokke stad Lecce, ook wel het Florence van het zuiden genoemd, met zijn prachtige architectuur en levendige sfeer. Of ontdek het witte stadje Ostuni, gelegen op een heuvel en bekend om zijn witgekalkte huizen en smalle straatjes. En vergeet niet de schilderachtige vissersdorpjes zoals Gallipoli en Monopoli, waar je kunt genieten van verse vis en een prachtig uitzicht op zee.

Op de afbeelding zie je de historische stad Ostuni
Mooiste-plekken-Italie-Puglia-Ostuni


Geniet van het echte Italiaanse eten

Puglia staat bekend om zijn heerlijke eten, met verse ingrediënten van de zee en het platteland. Probeer de lokale specialiteiten zoals orecchiette (pasta), burrata (zachte kaas) en polpo (inktvis). En natuurlijk kun je niet vertrekken zonder een glas lokale wijn te proeven, zoals de Primitivo of de Negroamaro. Geniet van het echte Italiaanse eten en drinken!

Profiteer van rust - nog geen massatoerisme in Puglia, Italië

Puglia in Italië is een regio die nog niet overspoeld wordt door massatoerisme, net als het prachtige Calabrië. Houd er daarom rekening mee dat niet iedereen Engels spreekt. Maar geen zorgen, met Google Translate kom je een heel eind!

Dat waren onze tips voor het bezoeken van Puglia, Italië 

Als afsluitende tekst voor de blog over Puglia in Italië, wil ik graag benadrukken dat deze regio een van de meest bijzondere en authentieke plek in Italië is. Met zijn ongerepte stranden, historische steden en heerlijke gerechten, is Puglia een bestemming die iedereen zou moeten bezoeken met het hele gezin.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of avontuur in de natuur, Puglia biedt voor elk wat wils voor jou en oud. De architectuur van de steden is indrukwekkend en de lokale keuken is ronduit heerlijk. De vriendelijke en gastvrije bevolking maakt het plaatje compleet, super kindvriendelijk en zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Als je nog niet eerder in Puglia bent geweest, zou ik het zeker aanraden om deze regio op je reislijstje te zetten. Je zult niet teleurgesteld worden!


Ontdek ook ons reisforum, dé inspiratiebron voor ouders! Voor de mooiste vakanties met kinderen
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand